Měkkoučké perníčky,starý recept,vydyndaný od jedné známé šikovné perníkářky :-)

Potřebné ingredience
Vymámila jsem ho na kamarádce tchýně,nechtěla mi ho ani za nic dát.Pak potřebovala něco jiného tak mi ho dala.Já se o něj ráda rozdělím.Jsou měkkoučké,výborné a krásně se s těstem pracuje.Já ho udělala v pekárně ....fikaně :-) a pak jetšě propracovala v ruce a přes noc šoupla do ledničky.Pekla jsem na 180 v horkovzdušné troubě. Perníčky vyndejte světlé,vypadají jak syrové jak jsou měkké,ale je to akorát.Jak ztmavnou mají pak nahořklou příchuť jako když jsou hodně spálené i když to na nich není moc vidět.!!!prostě je radši vyndejte dříve,ještě teplé potřete rozkvedlaným žloutkem. Přísady: 60 dkg hladké mouky,24 dkg moučkového cukru,4 celá vejce,10 dkg tekutého medu.5 dkg změklého tuku Omega,1polévková lžíce skořice,1 polévková lžíce směsi koření (nové koření,anýz,badyán.fenykl),čajová lžička sody, Kdo chce tmavé těsto přidá 2 lžíce kakaa Koření vše stejného dílu utlučeme v hmoždíři,nebo umixujeme v mlýnku na kávu na prach a lžíci díme do těsta.
Postup přípravy

Zdobila jsem bílkovou polevou,dělám jí v pekárně,recept je také v albu.Nedělají se hrudky,neprosívám cukr.
Jen na zdobení nejem taková šikula jako nějaké maminky tady.To jsou umělecká díla :-)

další pohled
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu























































































