Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Švestková povidla

0.0
Švestková povidla

Potřebné ingredience

71/2kg švestek
1ú2l octa
11/2kg cukru

Postup přípravy

Švestková povidla
71/2kg švestek se umeje a vyloupá,vmíchá se 1/2l dobrého octa a 11/2kg cukru krupice,necháme 24hodin ustátDalší den se to vylije do smaltovaného hrnce a nechá se 4-5hodin vařitna mírném ohni pozor nesmí se zammíchat jinak se připálí.Já je dávámm i do trouby na 150stupnů

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

habuša 2. 9. 2009, 22:45
Jiřinko, díky za recept !!!!!!!!! Zrovna dnes jsem povidla podle tohoto receptu dělala. Vařila jsem je, napřed zakryté pokličkou, pak odkryté asi 5 hod. Záleží asi jak chcete vyvařit šťávu. Pak jsem je horké rozmixovala, naplnila do předehřátých skleniček a obrátila dnem vzhůru. Přidala jsem do tohoto receptu trochu rumu, necelé dcl. Povidla nebyla úplně hustá, ale výborná. Jiná už nebudu dělat, ale zajímalo by mě, zda je možné je udělat i v troubě. Opravdu se nesmí m í ch a t!!! Ještě jednou dík (Y) (Y) (Y) (Y)
avonka 21. 9. 2009, 11:39
@habuša Dobrý den Zdeni ano jdou udělat i v troubě a nesmí se míchat jak je prohmícháte začnou se připalovat mám to vyzkoušené,jednou mi dcera do nich šáhla vařečkou a bylo zle.Jsem ráda že vám povidla chutnají my je máme rádi moc Jiřka
avonka 17. 10. 2008, 20:27
já tu dlouho nebyla dopravdy se jedná o sedm a půl kilo švestek a mě se to osvědčilo víc v troubě
raskynka 16. 8. 2008, 18:37
dobry den,prosim vas ty cisilka jsou trochu zmatene,muzete mi to upresnit,nebo se opravdu jedna o 7 a pul kila svestek...a jeste jsem se chtela zeptat,zda je lepsi v troube a nebo varene.diky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie