Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 46 návštěvníků)

CELOZRNNÝ CHLÉB - vynikající !!!!

0.0
CELOZRNNÝ CHLÉB - vynikající !!!!

Potřebné ingredience

520 ml vody, 1 1/2 káv.lžičky soli, 1 1/2 káv. lžičky cukru, pšeničná mouka hladká tmavá (chlebová) 380 g, pšeničná celozrnná mouka 380 g, suché droždí 10g

Postup přípravy

Suroviny dáme tak jak jsou za sebou psané do nádoby pekárny. Zapneme program BASIC (základní) a pečeme. Po upečení necháme 10 min. v nádobě. Poté vyklopíme, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
Dobrou chuť!!


Holky dostala jsem od tchýně pekárnu VEGA. Nebyla jsem z ní v první moment nadšená, nebyla podle mého vkusu. Teď na ní nedám dopustit. I když má jenom jeden hák, peče nádhedné chleby. Tento recept je můj úplně první chleba! Kdyby tady už tento recept náhodou byl, moc se omlouvám.

takhle krásně mi těsto vykynulo v pekárně

... po upečení v nádobě

chleba ze spoda, hák jsem před pečením vyjmula

takhle vypadá chlebíček zhora

.... a to už je rozkrojený chleba po vychladnutí

DOBROU CHUŤ !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bylinka1 6. 1. 2013, 16:37
Recept ukládám, zkusím...
Simiiik 24. 1. 2010, 14:45
Dobrý den Simi, tak chlebíček nám právě voní na stole a čeká na vychladnutí (Y) (Y) (Y) Už jen vzhledově je mňam mňam (zajic) (zajic) (zajic). Nevím, nevím, jestli vydrží vychladnout :-D :-D ;-). Jinak jsem v pekárně zkoušela tento recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=59139 a mohu jen a jen doporučit!!!!! (clamp) (Y) (Y) Krásně voní a jsou (zajic) (zajic) (zajic). Dala jsem do koblížek jen půlku droždí. (H) (hello) (child8)
sima73 12. 2. 2010, 20:54
@Simiiik Simčo, díky za super tip na koblížky, jsou opravdu skvělééééééé. Dneska jsem pekla a : bomba, bomba, bomba! (hello) (hello) (hello)
Simiiik 23. 2. 2010, 22:25
@sima73 No tak to jsem ráda, že jsem dobře doporučila :-) :-) :-)Taky u nás byli hned (zajic) (zajic) (zajic) Když zase něco objevím, tak písnu (hello) (child8) (L)
sima73 26. 1. 2010, 20:15
@Simiiik Simčo, díky, hned o víkendu vyzkouším a dám vědět, jak to dopadlo. Děkuji za receptík. Ale už teď se těším (zajic) (zajic) (zajic). (hello)
kryss 21. 1. 2010, 22:59
Já jsem si taky pořídila jednohákovou a jsem moc spokojená.Od Vánoc jsme nekupovali žádné pečivo,všechno si peču doma sama.A je žůžo. (pl) (flower)
sima73 22. 1. 2010, 7:45
@kryss supeeeer, tak jak budete mít nějaký osvědčený recept, podělte se s námi, budeme rádi (radost) (radost) (radost)
Simiiik 20. 1. 2010, 21:41
Jééé Simi, máme stejnou (Y) (Y) a taky na ní nedám dopustit. Teda vlastně já jí zatím použila 2x od Vánoc (to že jsem pekařka začátečnice) (H) :-D, ale je super!!! Ještě jsem se chtěla zeptat, to droždí tam dáváte suché, neděláte kvásek? *-) A když dáváte obyčejné droždí, necháváte vzejít kvásek a pak ho dáte do pekárny?? Moc díky za rady, budu ráda, když se něčemu přiučím. (L) (L) (hello) (child8) (child10)???
sima73 21. 1. 2010, 9:52
@Simiiik Simčo, pokud mám suché droždí tak si v mouce udělám důlek do něho nasypu ještě jednu lžičku cukru a na to nasypu suché droždí. Pokud mám droží čerstvé, dělám to samé. Do důlku v mouce si dám lžičku cukru, rozdrobím droždí, zapnu program a peču. Ale přednost dávám droždí suchému. Taky jsem začátečnice, pekárnu jsem dostala na vánoce od tchýně. Tak jak budete mít nějaký recept, tak sem s ním. (hello) (hello) (hello)
Simiiik 21. 1. 2010, 12:12
@sima73 Určitě!!!! (H) (H) (H) A moc díky za rady!!!! (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello)
hanzar 17. 1. 2010, 17:48
Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s čerstvými a sušenými kvasnicemi? Já jsem vždy upřednostňovala čerstvé ale poslední dobou si mylím, že příčina propadnutí chleba je kvůli nekvalitním čerstvým kvasnicícm. Peču podle receptu, dávky jsou na gram a ml přesně. Zatím jsem nezkoušela experimentovat, abych ten samý recept zkoušela se sušenými kvasnicemi. Jaké jsou vaše zkušenosti. Dík Hana
sima73 19. 1. 2010, 16:43
@hanzar Hanko (hello), pokud jsem zatím zkoušela z čerstvého droždí chleba se mi propadnul, jak píšete. Nějak už jsem si zvykla na to sušené, z toho mám opravdu krásné chleby. Zdar pečení (D)
Yvetaaa 17. 1. 2010, 10:20
(hello) (hello) (hello) Simonko já mám také Vegu a nedám na ní dopustit (L) V práci jsem nažhavila 2 kámošky na pekárnu a oni si kupovali značku,kterou nebudu radši komentovat E.. a obě jí už reklamovali.Já mám vegu už 2 roky a až doslouží kupuji si další pekárničku.Bez ní ani ránu-super pomocník a u nás se vrtí skoro každý den.Máte moc hodnou tchýni :-D :-D :-D.Mějte se bájo a hodně pekařských ůspěchů (F) (F) (F) (hello)
sima73 19. 1. 2010, 16:45
@Yvetaaa jéé Yvet, to je super, to by jste se se mnou mohla podělit o recepty ^o).
Ilonáček 15. 1. 2010, 13:27
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
sima73 15. 1. 2010, 16:51
@Ilonáček děkuji (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie