(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Vynikající jahodové řezy
Potřebné ingredience
TĚSTO:6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce kakaového prášku,špetka prášku do pečiva. KRÉM: 1 plechovka (410 g) jahodového kompotu, 1 jahodový pudinkový prášek, 200 g másla, 4 lžíce moučkového cukru,na posypání 50 g čokolády.
Postup přípravy
Žloutky s cukrem utřeme do pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků.Dáme na plech s pečícím papírem.
Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200stupňů a pečeme zhruba 8 až 10min.
Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody.
Pak krém natřeme na vychladlou placku a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Opravdu jedna z mála buchet co u nás nezbyde a je hned ten den pryč :-)))
Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200stupňů a pečeme zhruba 8 až 10min.
Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody.
Pak krém natřeme na vychladlou placku a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Opravdu jedna z mála buchet co u nás nezbyde a je hned ten den pryč :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
11. 5. 2013, 11:15
Mňam mňam mňam
IVA29
(upraveno)
11. 5. 2013, 11:01
Výýýýýborné
Hnědovláska
(upraveno)
30. 1. 2010, 19:04
Mňam! Dala bych si Samé dobroty tu jsou
Handulka0
(upraveno)
30. 1. 2010, 16:17
Ty znám,u nás místo strouhané čokolády dávám polevu ,jsou opravdu dobré
Valuc
(upraveno)
30. 1. 2010, 14:25
Vypadá to dobře,ale ten pudink uvaříte jen v tý vodě nebo i v mléce.zdá se mi tý vody málo?
Otrivin
(upraveno)
30. 1. 2010, 15:29
@Valuc
Leni, ten puding uvařím jen z té šťávy z těch jahod.Bohatě to stačí,krému bude dost
Ilonáček
(upraveno)
30. 1. 2010, 14:22