Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Italské lasagne podle Prima vařečky

0.0
Italské lasagne podle Prima vařečky

Potřebné ingredience

Ingredience: lasagne Panzani 500 g mletého masa 1 cibule olej česnek sůl pepř bazalka konzervovaná, sekaná rajčata petrželka kudrnka smetana muškátový oříšek (nemusí být) 2 kostičky taveného sýra Apetito polohrubé mouky mléko sýr eidam kukuřice

Postup přípravy

Příprava:
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a přidáme mleté maso. Za stálého míchání ochutíme solí, rozmačkaným česnekem, bazalkou a přidáme krájená rajčata a kukuřici. Dusíme a nakonec posypeme nakrájenou petrželkou. Odstavíme a připravíme si bešamel:
Dáme vařit smetanu, tavené sýry a deci mléka, jakmile přichází do varu zahustíme mlékem s rozmíchanou polohrubou moukou. Pak přidáme sůl, pepř a trochu muškátového oříšku (nemusí být) a provaříme.

Vymastíme si pekáček, na dno dáme vrstvu lasagní, masovou směs, strouhaný sýr, opět lasagne, masovou směs a strouhaný sýr. Až pekáček zaplníme, vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme bešamelem.

Pečeme cca 30 minut na 150. Hotovo je, když se na povrchnu začnou z bešamelu tvořit hnědavé bublinky.

Pozn:
Když dělám lasagne, připravuji je s alespoň hodinovým předstihem a po upečení je nechám odpočinout, aby nasákly přebytečnou šťávu. Dobře se pak krájejí a servírují. Samozřejmě je pak nutné je trochu ohřát :) nejlépe v MW. Pokud servírujeme hned, může se stát, že se lasagne trochu rozjedou a to právě v případě, že máme v masové směsi hodně šťávy. Ale na chuti to nijak neubere :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie