(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
DOMÁCÍ CHLEBA +++
Potřebné ingredience
1 KG HLADKÉ MOUKY, 2 LŽIČKY CUKR KRYSTAL NA KVASEK, 10 DKG KVASNIC, DÁVÁM 2X SÁČKOVÉ , 250ml VODY, 2 LŽIČKY DRCENÉHO KMÍNU, 3 LŽIČKY SOLI, ŠPETKA FENIKLU, 2 POLÉVKOVÉ LŽÍCE 8% OCTA.
Postup přípravy
Do mísy dáme hladkou mouku uděláme do ní důlek do něj dáme kvasnice zasypeme 2 lžičky cukru a zalijem 250ml vlažné vody.Počkáme až se udělá kvásek.Mezitím svaříme 300ml vody s kmínem,feniklem a solí.Necháme přejít varem vypneme a přidáme ocet.Vychladíme ( vlažné ) a přidáme do kvásku a zpracujem v tušší těsto pokud by se vám nechtělo spojit můžete podle potřeby přidat převařenou vodu..Dáme na teplo vykynout asi 3/4 hodiny poté znovu spracujem na hladké těsto a necháme opět 3/4 hodiny kynout.Potom zpracujem vytvoříme bochník dáme na vymyzaný moukou vysypaný plech uděláme do bochníku důlek dáme pod utěrku vykynout. Před pečením potřeme slanou vodou pečeme na 250° C na 10 - 15 minut po vytvoření kůrky pak snížíme teplotu na 50 ° C a pečeme 1 hodinuJeště tak 2x potřeme při pečení slanou vodou. .Upečené vychladíme.
kvásek
kvásek nakynutý
svařená voda,sůl, kmin, fenyklpár zrnek asi tak 5 ,přidanej ocet
před spracováním
těsto spracované před kynutím
těsto zblízka
poprvé nakynuté
teěsto podruhé nakynuté
tvarovaný
chleba na plechu z boku
chleba ze předu
po deseti minutách pečení stlumíme na 50 °C
nakrojený
zblízka
ukrojený
plátek chleba
druhý pokus o chleba
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Leňásek
(upraveno)
27. 2. 2012, 21:33
Zdeni dobrý večer za naší mlsnou rodinku chválím receptík je úplně jednoduchý a já jen maličko upravila dala jsem jednu kostku čerstvého droždí a nemám doma fenykl tak ten tam chyběl ale děi a také o sobě ani nemluvím
Elinqa
(upraveno)
17. 8. 2011, 10:43
Proč dáváte tolik droždí? Možná by stačilo míň. Já sice peču s kváskem, ale stačí mi půlka kostičky (21 g) na 1 kg mouky. Vrtá mi hlavou, jestli to není pak cítit na chuti chleba
Anturka
(upraveno)
17. 8. 2011, 11:03
@Elinqa
dávám 2x kvasnice sáčkové a ty nejsou cítit já z kostky nepeču nic mě to rodina nejí
Elinqa
(upraveno)
17. 8. 2011, 11:43
@Anturka
já právě dělám i kvásek a zkusila jsem i droždí nedávat a kvásek to zvládne, ale za podstatně delší dobu, zkuste podívat: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=87218&user=61068
Anturka
(upraveno)
17. 8. 2011, 12:37
@Elinqa
už jsem koukla moc pěkné chleby, já jsem ale naučená to dělat a péct takhle.
Elinqa
(upraveno)
17. 8. 2011, 14:35
@Anturka
Každá máme svůj osvědčený, který nám chutná... kolik lidí, tolik chutí
Anturka
(upraveno)
17. 8. 2011, 14:42
@Elinqa
jo jo svatá pravdakadému chutná ten svůj , u nás se říká 100 lidí 100 chutí. tady je můj dnešní chleba: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3716874
Michaela_
(upraveno)
17. 8. 2011, 9:00
Proc ten dulek? diky
Anturka
(upraveno)
17. 8. 2011, 9:47
@Michaela_
já dělám důlek aby nepraskl protože u křižka mě vždy praskl
paluš
(upraveno)
24. 6. 2011, 15:24
vypadá báááječně,určitě vyzkouším!
Anturka
(upraveno)
17. 8. 2011, 8:54
@paluš
Pavlínko,děkuji určitě ho zkus já ho dělám dneska zas
Ilonáček
(upraveno)
20. 2. 2010, 0:02
Anturka
(upraveno)
20. 2. 2010, 7:50
@Ilonáček
ILONKO DĚKUJI.