(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Krupicový trhanec (od Blanky)
Potřebné ingredience
150g krupice, 40g cukru, 4 vejce, 500 ml mléka, zrnko soli, 50g tuku na vylití pekáče
Postup přípravy
1) žloutky, cukr, sůl a krupici rozšleháme s 250 ml mléka a necháme hodinu stát, aby krupice nabobtnala
2) po hodině vlijeme zbylé mléko a vmícháme sníh ze 4 bílků
3) v pekáče rozpálíme omastek, těstíčko na něj vlijeme a pečeme zvolna asi 30 minut
4) pak těstíčko vidličkou roztrháme (je-li třeba přidáme kousek másla a dopečeme)
5) trhanec na talíři cukrujeme a podáváme se šťávou, kompotem nebo omáčkou z ovoce
2) po hodině vlijeme zbylé mléko a vmícháme sníh ze 4 bílků
3) v pekáče rozpálíme omastek, těstíčko na něj vlijeme a pečeme zvolna asi 30 minut
4) pak těstíčko vidličkou roztrháme (je-li třeba přidáme kousek másla a dopečeme)
5) trhanec na talíři cukrujeme a podáváme se šťávou, kompotem nebo omáčkou z ovoce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
8. 3. 2010, 20:48