(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
OŘECHOVO-KÁVOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
TĚSTO: 4vejce,250g práškového cukru,10lžic uvařené silné černé kávy,200g polohrubé mouky,100g mletých vlašských ořechů,1/2balíčku prášku do pečiva,KRÉM:1/4 l mléka,50g hladké mouky,1vanilkový cukr,200g másla,1žloutek,150g práškového cukru,NA POSYPÁNÍ:strouhané vlašské ořechy
Postup přípravy
TĚSTO:Žloutky utřeme s práškovým cukrem,přidáme ostatní suroviny,promíchámé a pak se lehce vmíchá sníh z bílků.těsto se vlije do vymazaného,moukou vysypaného pekáče nebo vyššího plechu a v upečeme v předehřáté troubě.
KRÉM: na mírném ohni z mléka,vanilkového cukru a hladké mouky uvaříme hladkou kaši-nechat jen chvíli na plotně,pak raději domíchat mimo plotnu,aby se nám kaše nepřipálila.Pak si utřeme máslo se žloutkem a práškovým cukrem,pak po troškách vmícháme vychladlou kaši.Umícháme dohladka.
Pak vychladlý piškot namažeme krémem a posypeme strouhanými ořechy.Dáme vychladit do lednice.
KRÉM: na mírném ohni z mléka,vanilkového cukru a hladké mouky uvaříme hladkou kaši-nechat jen chvíli na plotně,pak raději domíchat mimo plotnu,aby se nám kaše nepřipálila.Pak si utřeme máslo se žloutkem a práškovým cukrem,pak po troškách vmícháme vychladlou kaši.Umícháme dohladka.
Pak vychladlý piškot namažeme krémem a posypeme strouhanými ořechy.Dáme vychladit do lednice.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
žabada
(upraveno)
6. 4. 2010, 7:31
No nevím, jestli stačí vychladnout u nás asi néééé
Ilonáček
(upraveno)
4. 4. 2010, 23:21