(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Peříčkové řezy

Potřebné ingredience
Korpus: 200g cukr krystal, 1dl oleje, 1 dl vody, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 200g polohrubé mouky Náplň: 2 van.cukry, 3 van.pudinky, jakýkoliv kompot - větší množství i se šťávou (v létě chci vyzkoušet z čerstvého ovoce) Bílá vrstva: šlehačka, ztužovač
Postup přípravy
Upečeme korpus - peču na 175°C v horkovzdušné troubě, celá vajíčka vyšlehám s cukrem, přidám vlažnou vodu, olej a mouku s práškem do pečiva, těsto nalít na vymazaný a vysypaný plech. Na první pohled vypadá, že je těsta málo, ale docela to vyskočí. Po upečení necháme vychladnout.
Náplň: rozmixujeme kompot i se šťávou, v misce vedle rozmíchám pudink v trošce vody a naliju do kompotu, dám vařit, hotové to je, až hmota jakoby začne zprůhledňovat.Hmotu natřu na vychladlý korpus a nahoru rozetřu ušlehanou šlehačku se ztužovačem.
Řez je rychlý, nadýchaný a lehký.
Náplň: rozmixujeme kompot i se šťávou, v misce vedle rozmíchám pudink v trošce vody a naliju do kompotu, dám vařit, hotové to je, až hmota jakoby začne zprůhledňovat.Hmotu natřu na vychladlý korpus a nahoru rozetřu ušlehanou šlehačku se ztužovačem.
Řez je rychlý, nadýchaný a lehký.

rozmixovaný broskvový kompot

kompot + pudink

uvařená hmota na piškotovém korpusu

se šlehačkovou čepicí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kickinka
(upraveno)
10. 5. 2010, 8:18
Podobně to dělávám, ale z čerstvého ovoce... nejlepší jsou jahody, rozmixované, zkusit uvařit jahodový puding (ale ve vodě, nebo jahodovém vitacitu), ty jahody rozmixované do toho zamíchat... To bývá mňamka. Ta šlehačka nahoru, to je už potom bonus
.

nahlásit
JanaSk
(upraveno)
3. 5. 2010, 21:23
Výborný, lehký a rychlý! Bohužel mi nějak pomalu chladne, takže ujídáme ještě za tepla...
Díky za báječný recept! Jana






nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
1. 5. 2010, 18:11








nahlásit