Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 65 návštěvníků)

Bezová šťáva

0.0
Bezová  šťáva

Potřebné ingredience

25 ks velkých květů bezu(může být i trochu více), 2 l vody, 40 g kyseliny citrónové, 2 kg cukru

Postup přípravy

Květy obereme od velkých stopek a různých breberek a zalijeme vodou a necháme luhovat 24 hod. Květy vymačkáme přes plátínko nebo plínku a vyhodíme. Do hrnce s vyluhovanou vodou vysypeme cukr a kyselinu a přivedeme k varu. Pokud se vytvoří pěna tak ji odstraníme(jde to i cedníkem) Pokud jste květy vymačkaly přes plátínko nebo plínku tak té pěny tak moc skoro vůbec není. Vroucí nalíváme do vymytých sklenic.Zavíčkujem a postavíme dnem vzhůru. Dobrou chuť.Vydrží to rok (pokud to nevypijete dříve:o)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KattyV 16. 6. 2016, 9:11
Už dlouho chci bezovou šťávu vyzkoušet, tak se pokusím dle vašeho receptu. (Y)
P.A.V.L.A 12. 6. 2016, 8:21
(Y) (Y) (Y)
Marton71 11. 6. 2016, 22:49
Dobrý den, můžu se zeptat v čem je recept jiný, že šťáva vydrží až rok a u jiných receptů doporučují rychlou spotřebu? Děkuji moc Martina
evicela 16. 6. 2016, 8:35
@Marton71 pokud dáte štávu do zavař sklenic a zavaříte na 80 jako kompot, má i jeho výdrž, pokud slejete jen do lahví a do lednice, je to k rychlé spotřebě
smiisek 16. 6. 2016, 7:54
@Marton71 Dobrý den, dělám dle tohoto receptu. Šťávu jsem minulý týden objevila po dvou letech ve špajzce a byla stále dobrá.. Konzervant je kyselina citrónová a jak se dává horké do lahví, tak se víčka chytnou a tím by se s tím nemělo nic stát ;-) Někdy se zavařují okurky také tak, horký nálev, zavíčkovat a nezavařovat. Tento recept mi přijde nejlepší. Dělám rovnou dvojitou dávku.. (Y)
kopolda 8. 6. 2014, 9:37
Prosím o radu mam naloženo na bezovou štávu dnes jsem to chtěla přecedit a na povrchu se mi udělala plísen mam to vylejt nebo to neva díky za odpověd
evicela 16. 6. 2016, 8:34
@kopolda jistě že vylít, ta plíseň je už v celé šťávě!
Mahula 27. 5. 2014, 10:45
dobrý den,máte jí krásně světlou...letos jsem nechala i cukr nejprve rozpustit,než jsem ji dala vařit...ale jakmile jsem ji převařila,je o dost tmavší,než ta vaše a má úplně jinou chuť :-( nevím,kde dělám chybu...příště ji nechám rovnou studenou a bude možná lepší...
VkokoskaV 17. 6. 2013, 9:46
(Y)
denny.kal 9. 6. 2012, 20:17
předevčírem naloženo, včera uvařeno dneska (drink) jen jsem dala dvojitoumdávku bezinek neb jsem trhala a nepočítal ,-) a přidala jsem tři citrony a je výborná (H) díky
zuzkanow 13. 6. 2012, 11:42
@denny.kal Tak to je fajn,že se povedla.Já už taky dávám od oka ,-) takže na zdraví.Jo a ještě jsem dělala i s mátou (drink)
jituneli 7. 6. 2012, 15:00
Akorát jsem ji uvařila, je přesně taková, jakou si ji pamatuju z dětství, prostě výborná (clamp) (clamp) (clamp)Děkuji za receptík a za mě (Y) (Y) (Y).
Kačkarezáda 22. 6. 2010, 17:05
Je to opravdu vynikající. Děkuji Vám
Stokina 19. 6. 2010, 20:25
Zrovna jsem dovařila a myslím, že zítra jdu hledat další květy. Je to super. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ivča45 16. 6. 2010, 20:53
Ta voda,kterou zaléváme musí být převařená? Děkuji
Stokina 19. 6. 2010, 20:26
@ivča45 Já jsem ji pro jistotu převařila a nechala vychladnout. Lenka
SONULKA 15. 6. 2010, 17:28
Děkuji za bezva receptík (Y) (Y) (Y)
kativas 9. 6. 2010, 18:37
Každý rok jsem nechávala louhovat bez a citrony a velmi často mě trápila plíseň. :-@. Před pár minutami jsem uzavřela sklenice s touto dobroutou. Nechala jsem i část ihned na spotřebu...tak snad bude zbytku rodiny chutnat jako mě |:o). Děkuji za recept. (flower) (flower)
JARYEL 9. 6. 2010, 17:22
super (Y),mám zrovna naloženo
krhak 8. 6. 2010, 23:21
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)SUPER,DĚLÁM UŽ MNOHO LET A VŠICHNI JI MILUJÍ (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie