Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Pečené maso na křenu s nivou

0.0
Pečené maso na křenu s nivou

Potřebné ingredience

Vepřové maso (kýta nebo plecko) dle počtu strávníků, nastrouhaný křen,niva, rajčata, červená paprika, sůl, 2 smetany,1 větší vajíčko, čerstvý libeček, rýže jako příloha

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme z obou stran a vložíme do pekáčku. Na maso dáme nastrouhaný křen. Čím více ho bude, tím lepší chut. Maso jím musí být shováno.Na to položíme nakrájenou nivu na plátky, rajčata na kolečka a proužky červené papriky. Nakonec si posekáme čerstvý libeček a maso jím posypeme. Vše zalijeme smetanami s rozmíchaným vajíčkem. Dáme péci do trouby cca na 170 stupnů. Po chvíli pečení podlijeme hrníčkem vody a pečeme maso do změknutí. Občas koukáme, zda se nám štávička nevypekla a podle potřeby doléváme vodou. Je lepší si udělat víc štávy.
Maso je výborné s vařenou rýží. Tak si nechte chutnat. Opravdu je to mnamina.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie