(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Zavařené houby-rychlé
Potřebné ingredience
Houby,sůl, voda,ocet,cukr.
Postup přípravy
Nakrájíme si houby,nejlépe tvrdé hříbky,na kousky,jak kdo má rád veliké.Mezi tím svaříme 8dcl vody,lžičku soli,3 lžičky cukru a 2 dcl octa.vyndáme si hlubokou pánev nebo i kastrůlek a houby jen tak na sucho povaříme,odkryté,pokud jsou moc suché,přidáme maličko vody.Houby mícháme,až se chvilku zahřejí,vyndáme je a přes cedník propláchneme,aby se vymyl šlem.Napěchujeme do čistých skleniček a zalejeme uvařeným lákem a zavřeme.
Slenice dáme do kastrolu a zalejeme vodou až k víčku a vaříme 15 minut.Vyndáme a necháme vychladnout a potom šoupeme do komory.Tento recept mám od mámy,včera jsem ho zkoušela,jsem děsné nemehlo a zvládla jsem to i já.Pokud někomu zbyde lák,můžete si ho v lahvi v lednici schovat na příště.Přeji hodně úspěchů.
Slenice dáme do kastrolu a zalejeme vodou až k víčku a vaříme 15 minut.Vyndáme a necháme vychladnout a potom šoupeme do komory.Tento recept mám od mámy,včera jsem ho zkoušela,jsem děsné nemehlo a zvládla jsem to i já.Pokud někomu zbyde lák,můžete si ho v lahvi v lednici schovat na příště.Přeji hodně úspěchů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jaňulka365
(upraveno)
28. 9. 2017, 21:58
za nás taky super rychlý a dobrý receptík...
gieri
(upraveno)
1. 9. 2014, 16:44
I já jsem to zvládla