(recept
si oblíbilo 52 návštěvníků)
NUTELA ANEB ŠVESTKOVA POVIDLA milují i ti,které po klasickém povidlí "pálí žáha"!!!
Potřebné ingredience
2,5 kg vypeckovaných švestek,750g cukru krystal,100g kakaa ne granko!2 sáčky vanilkového cukru.
Postup přípravy
Švestky dáme do hrnce a rozvaříme.Rozmixujeme a přidáme zbylé ingredience,rozmícháme a vaříme 1 a půl hodiny.Necháme vychladit 24hodin.Pak povidla dáme do sklenic a 15min zavaříme.Používám jako náplň do omelet,honzových buchet,dětem mažu na pečivo.Každý rok dělám ze dvou dávek.Nestačí se po nich ani zaprášit!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
30. 8. 2014, 20:05


nahlásit

sopo
(upraveno)
18. 9. 2012, 9:27
právě jsem dodělala, je vynikající, přidala jsem ještě 2 čokopudinky (jako když dělám jablečnou nutelu) a super



nahlásit

Mispulka2276
(upraveno)
24. 9. 2012, 15:27
@sopo
A jak děláte, prosím, tu jablečnou nutelu? Mám hafo jablek a už nevím co, tak bych chtěla udělat nějakou změnu
Díky. Daniela

nahlásit

sopo
(upraveno)
25. 9. 2012, 8:01
@Mispulka2276
Danielo, omlouvám se, že odpovídám až teď, včera už jsem na PC nebyla. Jableč. nutela: nastrouhám 2kg jablek, přidám 2dcl vody, 500g krystalu, 3 vanil. cukry - vše rozvařím, rozmixuji a přidám 2 čokolád. pudinky, 100g kakaa, 1 salko(dělala jsem i bez něj), povařím. Skleničky steril. na 85stupňů 20min.

nahlásit

Mispulka2276
(upraveno)
25. 9. 2012, 22:50
@sopo
Děkuji moc! Jste hodná


nahlásit

Janci
(upraveno)
18. 9. 2011, 17:40
Chválím bezva receptík, povidla jsou moc dobrá na palačinky ideální
Dělala jsem je už před měsícem a tři skleničky už jsme stihli spořádat. Budu se muset poohlédnout ještě po nějakých švestkách a přidělat, opravdu se nám to trefilo do chuti.


nahlásit
Amálečka
(upraveno)
2. 8. 2011, 11:23
zní to hodně zvláštně,zeptám s e jen jak to kakao chutná má svou chut nebo přebere švestkovou?diky A
nahlásit

Edicek
(upraveno)
18. 9. 2010, 20:29







nahlásit
Lenpod
(upraveno)
16. 9. 2010, 13:58
Jsem asi konzervativní, neboť jsem se dle názvu opravdu těšila na čokoládovou chuť - pro děti (že konečně nebudu muset tolik utrácet), ale zůstávám u klasických povidel, jak švestkových, tak hruškových. Ale i tak děkuji za inspiraci.
nahlásit

Kuboška
(upraveno)
26. 8. 2012, 19:50
@Lenpod
Zdravím, já místo 100 g kakaa dávám 200g a ještě 2 čokoládové pudingové prášky a je to víc kakaové, nutelu už nekupuju...Zkuste, já měla dost zavařeno od předloňska, kdy se nám urodily švestky, ale už nám "nutela" došla, tak jdu právěna to. Zuzka
nahlásit
Petraer
(upraveno)
30. 8. 2014, 18:28
@Kuboška
Dobrý den,neměla by jste cely recept s postupem jak to delate??Nebo je to stejne??děkuji

nahlásit
Boša
(upraveno)
14. 9. 2010, 22:05
Zrovna vařím povidla podle Vašeho receptu, ochutnala jsem ještě horké a jsou výýýborné
Uvidím, co na ně budou zítra říkat děti
mějte se hezky a díky za recept



nahlásit

Háňa07
(upraveno)
4. 9. 2010, 12:49
tak ještě za tepla už mizí





nahlásit

Agasi
(upraveno)
20. 6. 2010, 19:27
Předminulou sezonu jsem je dělala, byly super
. pak jsem ale stratila recept
, třakže díky za něj






nahlásit