Maki Suhi
Potřebné ingredience
Rýže /nejlépe speciální na sushi, ale dá se použít i jiná, my rádi jasmínovou/
rýžový ocet
cukr
syrový losos /dá se použít i uzený/
avokádo
okurka hadovka
řasa Nori- pláty
Postup přípravy
Uvaříme rýži, necháme trochu vychladnout. Svaříme si cca 3 lžíce rýžového octa s 1 lžící cukru a tuto směs zamícháme do rýže. Tím rýže bude pěkně držet pohromadě a získá tu správnou příchuť. Necháme vychladnout.
Z rýže uplácáme podlouhlé kuličky, na každou položíme plátek lososa a kousek avokáda. Ustříhneme si proužek řasy a omotáme. Dáme do lednice pěkně vychaldit a můžeme podávat :-)
/Maki sushi se máčí do směsi pasty Wasabi se sojovou omáčkou/
Z rýže uplácáme podlouhlé kuličky, na každou položíme plátek lososa a kousek avokáda. Ustříhneme si proužek řasy a omotáme. Dáme do lednice pěkně vychaldit a můžeme podávat :-)
/Maki sushi se máčí do směsi pasty Wasabi se sojovou omáčkou/
Z vychladlé rýže uplácáme kuličky.
Na kuličky položíme plátek lososa....
...kousek avokáda ...
...a přelepíme ustřiženým proužkem řasy Nori.
...a hotovo :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé