Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Maso ala" Rettigová

0.0
Maso ala"  Rettigová

Potřebné ingredience

cca 700g vepřové plece, 3 větší mrkve, půl menšího celeru, cca 70g rozinek, červená sladká paprika, kečup, sůl, pepř,hladká mouka, cibule, olej

Postup přípravy

Toto jídlo jsem kdesi kdysi jedla,moc mi chutnalo,a protože jsem tenkrát nikde nesehnala recept,odvodila jsem si ho sama...Pokud se něčemu podobá,je to náhoda-nekopírovala jsem.Pokud se to naopak v originále vaří jinak-je to možné,ale nám to takhle chutná ,o)
-Omyté maso nakrájet na menší kostičky.Mrkev ostrouhat a nakrájet na kolečka cca 2mm, celer nastrouhat nahrubo
-Na troše oleje spěnit na kostičky nakrájenou cibuli, přidat maso-nechat zatáhnout ze všech stran.Osolit,opepřit.Přidat 2-3 lžíce kečupu, červenou papriku,promíchat.
-Na maso nasypat mrkev, celer a hrst rozinek (cca 70g)Zalít vodou.,promíchatJá vařím v tlakovém hrnci,takže zavřít víko,natlakovat.Po cca 25 minutách vypustit páru,otevřít.Kdo nepoužívá tlakáč-dusit do změknutí masa.
-Zahustit moukou rozmíchanou v troše vody.Provařit.Případně dochutit solí,či troškou cukru.Jídlo má po rozinkách a mrkvi nasládlou chut.
-Podáváme s knedlíkem.Šikovné kuchařinky si mohou udělat domácí- takové knedlíkové polštářky cca 7x7cm.A když najdete doma kousek špeku a na kostičky ho opražíte,a domácí knedlíky s ním polejete-to je teprv mnamka!!Ale i bez špeku je to výborné a rychlé jídlo:o)

suroviny

do zatádlého masa přidat mrkev,celer,papriku a kečup

...přidat rozinky

zalít vodou ,dusit.Pak zahustit klechtánkem,provařit

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie