Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Ztvrdlý marcipán

0.0
Ztvrdlý marcipán

Potřebné ingredience

---

Postup přípravy

Maminky, prosím vás, nevíte některá, zda se dá nějak zachránit ztvrdlý marcipán. Potřebuji ho na příští pondělí, dělala jsem ho včera - falešný, ze sušeného mléka, cukru moučka a vody, ale bohužel už dnes je tvrdý. Zabalila jsem ho pečlivě do 3 mikrotenových sáčků. Někde jsem četla, nastrouhat ho a přidat vodu, myslíte, že to půjde. Předem moc děkuji za rady.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

M-kocurek 17. 10. 2007, 21:29
Já ho strouhám pravidelně :-D, mám je totiž uložené v lednici vytvarované do válečků a vždy tolik, kolik potřebuji, nastouhám (Y). Marcipán rychle schne, když do něho nepřidáte olej, musí se s ním hned pracovat. Ale když se nastouhá, jde to zas skvěle! (H)
bozka13 17. 10. 2007, 7:49
Jste zlatíčka, děkuju moc (L)
bozka13 17. 10. 2007, 7:00
Myslíte, že to mám nastrouhat na tom nejjemnějším nebo stačí to hrubší (jak se strouhá okurka na salát). Děkuji
mikky.h 17. 10. 2007, 7:37
@bozka13 Boženko,tohle se mi stalo nedávno,nastrouhala jsem ho najemno,pak jsem přidala 2 PL salka a byla hmota jako cumel.. (child7)
aero-orion 17. 10. 2007, 7:28
@bozka13 Boženko nastrouhejte a dejte tam pár kapek oleje a trošku tekutého medu a pak pár kapek vody a pořádně propracovat, mělo by to vyjít s vodou opatrně,Jinak je z toho břečka.Ahojky Zdenka (Y) (F) (F) (F)
bozka13 17. 10. 2007, 6:54
Moc vám všem děkuji (Y) :-) (hello). Doufám, že se podaří
pucifa 16. 10. 2007, 23:01
Na Livingu někdo radí dát tu tvrdou hroudu do mikrovlnky - na jak dlouho? - samozřejmě podle velikosti, ale začala bych tak na 10s. Bude to pěkně tvárné ale taky HORKÉ !!! Takže podle mě je opravdu lepší nastrouhat a znovu rozmíchat s vodou. Je dobré nachystat si všechno předem na stul a rozpracovaný marcipán co nejrychleji zůžitkovat. Toť moje zkušenost.
analeh 16. 10. 2007, 21:12
Ano myslím že v pohodě nastrouhat a znovu propracovat s vodou. :-)
jacuk 16. 10. 2007, 21:57
@analeh Určitě to tak půjde.Taky to tak dělám,když mi ztvrdne. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie