Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Vepřový vrabec se špenátem-děkuji ekucharka.net

0.0
Vepřový vrabec se špenátem-děkuji ekucharka.net

Potřebné ingredience

Pro čtyři osoby: -80 dkg vepřového plecka -4 stroužky česneku -1 středně velká cibule -3 vrchovaté lžíce sádla -1/2 lžičky mletého kmínu -sůl podle chuti -1 dl vody na podlití -1/2 - 1 lžička hladké mouky a trocha vody na zahuštěníDušený špenát -1 mražený špenát (45 dkg) -1 vejce -1 lžíce sádla -1/2 středně velké cibule -1/4 lžičky pepře -sůl podle chuti -2 stroužky česneku

Postup přípravy

Omyté maso nakrájíme na kousky cca 2x2 cm (můžete i větší) cm, osolíme, okmínujeme a dáme do pekáčku se sádlem. Do pekáčku vymáčkneme česnek, přidáme nakrájenou cibulku a vodu. Pečeme přikryté téměř do měkka. Během pečení zkusíme jestli je šťáva dost slaná. Ke konci pečení odkryjeme, necháme vypéct vodu podle toho kolik chceme mít šťávy, zahustíme jí moukou s vodou a ještě krátce necháme péct.
podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem. Recept na knedlík je také na těchto stránkách.Špenát necháme rozmrznout a trochu z něho slijeme vodu. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát, osolíme, opepříme a cca pět minut dusíme pod pokličkou. Dejte pozor, ať se Vám špenát nepřipálí. Nakonec vodu vydusíme a když budeme přidávat vejce, tak teď je ten správný okamžik vejce ve špenátu rozmíchat. (Vejce nemusíte dávat).
Nakonec vmícháme propasírovaný česnek a ještě dosolíme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie