(recept
si oblíbilo 1056 návštěvníků)
Buchtičky "Eliška" moc dobré na oslavy i na svatbu!!!
Potřebné ingredience
250 ml mléka, 200 ml oleje, 3 žloutky, sůl, 500 g polohrubé mouky, lžíce cukru, 30 g kvasnic Náplň: nejlepší jsou tvarohové - 1 kostka tvarohu, 1 vejce, cukr dle chuti možno i vanilkový, rozinky My máme rádi i makové (kupuji hotovou náplň) Na potření: rozpuštěné máslo s trochou rumu a cukr moučka na obalení
Postup přípravy
Já zpracovávám v domácí pekárně - program těsto - suroviny vložím do pekárny v uvedeném pořadí. Kvásek nedělám, stačí rozdrobit kvasnice úplně nahoru. Po vykynutí z těsta kávovou lžičkou odkrajuji malé kousky, ty pak rukou vytvaruji na placičku, kterou plním a vytvořím malinkou buchtičku. S těstem se krásně pracuji, je takové mastnější a vůbec se nelepí na ruce ani pracovní plochu, takže není nutné vůbec podsypávat. Buchtičky jsou opravdu malé, z uvedené dávky by jich mělo být cca 100 +- Klademe na suchý plech a pečeme v rozehřáté troubě, až jsou na povrchu trošku růžové. Ihned po vytažení potíráme rozpuštěným máslem s rumem a obalujeme v cukru.
Jsou opravdu vynikající a u nás vždycky rychle zmizí, osvědčené na 2 svatbách i rodinných oslavách :-)
Jsou opravdu vynikající a u nás vždycky rychle zmizí, osvědčené na 2 svatbách i rodinných oslavách :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
19. 6. 2021, 14:41
Tak já se přidávám k těm, kteří nesdílí nadšení. Měla jsem radost, že těsto krásně nakynulo, ale tím to skončilo. Je to příšerně mastné, takže udělat malou buchtičku je téměř nemožné. Nakonec jsme udělali šátečky, první den dobrý, ale druhý den už to nebylo k jídlu. Navíc za nás ani chuťově nic moc. Podle komentářů jsem čekala víc.
ianbe
(upraveno)
5. 7. 2020, 12:24
Těsto jsem vyhodila.Bylo mastné a při snaze ho zpracovat vypadalo jako sražené.Chtela jsem upéct aspoň dvě zkušební,ale nezadarilo se mi do něj zabalit povidla. Zadelavala jsem v pekárně.
Járinkaa2
(upraveno)
2. 12. 2018, 15:12
Výborné,děkuji za recept.
rezbroucek
(upraveno)
17. 9. 2018, 16:02
právě jsem dopekla a musím také pochválit, jsou naprosto úúúžasnéééé!!!
jananovazak
(upraveno)
24. 7. 2016, 21:43
lenule11111
(upraveno)
24. 7. 2016, 18:23
Tolik kladných komentářů..ukládám a taky vyzkouším
zdenča50
(upraveno)
24. 7. 2016, 16:47
Tak už je peču. doufám, že se povedou.
Cherry111
(upraveno)
8. 3. 2016, 13:39
Tak já se chci taky připojit k obrovské chvále. Buchtičky prostě nemají chybu!!!!! I manžel který je masovej je do sebe hrne pod tlakem. Akorát se mi buchtičky rozšklebily ve spoji tak nevím kde jsem udělala chybu, ale o víkendu je budu dělat znovu
perlorodka77
(upraveno)
26. 2. 2016, 21:14
Dobry den, dekuji za recept, moc dobre, akorat testo pokud nezadelavate zrovna v domaci pekarne, je potreba olej pridavat postupne (trva to trochu dele ) jinak se testo spatne spoji a olej se oddeluje ( teplotu vsech surovin jsem mela stejnou). Asi by stacilo o neco mene oleje. Testo se nemusi podsypavat, nelepi se. Po obaleni v cukru sladke tak akorat.
babca Jita
(upraveno)
5. 10. 2015, 22:42
Tyto kolace delam jeste i tak, ze do prostredku plneneho testa /koulicky/ udelam vajickem dulek . Potru rozslehanym vajickem, dam trosku povidel do doliku a na to posypku. Po upeceni potru rozpustenym maslem s troskou rumu. Jindy si testo rozdelim na dva dily, kazdy rozvalim na normalni plech do trouby.Na testo dam jakekoliv ovoce -fakt na husto-treba i mrazene. Posypu trochu krystalovym cukrem. Nahoru posypku a upecu. Po upeceni opet potru rozpustenym maslem s troskou rumu. Takze jsou z tehoz testa pro zmenu vynikajici dva plechy ovocnych kolacu / a neda to tolik prace. At se povedou i vam!
potakur
(upraveno)
6. 12. 2015, 9:59
@babca Jita
dělal jsem několikrát a jsou mňam jen já mám jeden problém, vždy mi jich hodně praskne a náplń ať už tvaroh nebo povidla vždy vytečou, čím to je???? poradíte?
gulda
(upraveno)
11. 4. 2015, 21:12
Naprosto úžasné buchtičky. Těstíčko super, v pekárně krásně nakynulo, odkrajovala jsem přesně podle vás lžící, žádné podsypávání moukou. A ta chuť máslíčka a rumu. Úžasné!!!!! Schovala jsem si dvě na druhý den/víc na mě nezbylo/ a byly stále dobroučké. Pro velký úspěch jsme za dva dny pekly znovu i s našimi dvojčaty. Moc děkujeme za fantastický recept.
smilena
(upraveno)
12. 4. 2015, 13:43
@gulda
Díky za chválu a těší mně, že chutnalo
Paluna
(upraveno)
12. 2. 2015, 18:43
srneckova
(upraveno)
12. 2. 2015, 13:47
tak to musím udělat
Raguella
(upraveno)
12. 2. 2015, 11:37
Tak to je pro velkou chválu musím také brzy vyzkoušet ,snad se povedou..
keltka
(upraveno)
19. 1. 2015, 14:22
Strašně moc dobré Do slova mizí před očima S těstem se nádherně pracuje. Díky za receptík
smilena
(upraveno)
20. 1. 2015, 14:13
@keltka
Díky a těší mně, že chutnaly
Kačka70
(upraveno)
23. 11. 2014, 11:44
Nejlepší buchtičky co znám !!
smilena
(upraveno)
2. 12. 2014, 17:45
@Kačka70
díky!
Alča-Alenka
(upraveno)
17. 9. 2014, 12:20
Dobrý den paní Miluško,právě jsem na buchtičky zadělala tak jsem zvědavá jak dopadnu já určitě po upečení ihned písnu držte mi palečky
DEELTAVO
(upraveno)
16. 9. 2014, 15:55
Děkuji za perfektni recept.-Dělám je již po několikáté a vždy dokonalé.Jediná chyba je že jsou hned pryč.
Leonteenka
(upraveno)
8. 9. 2014, 19:54
Tak mi reknete kde je chyba......testo bylo tak mastne ze ani nedrzelo pohromade natoz v placku k naplneni udelat z nej vlacne testo by znamenalo prisypat jeste mraky mouky .....
smilena
(upraveno)
2. 12. 2014, 17:44
@Leonteenka
Pavlíno také se mi to už stalo, ale není to podle mne množstvím oleje nebo mouky, ale moukou. Zkuste jinou značku mouky nebo prostě jiné balení.....těsto je jinak krásně nadýchané a opravdu z něj nemá nic "kapat" Zkuste znovu a doufám, že příště budete také spokojená
Zezulci
(upraveno)
8. 9. 2014, 19:57
@Leonteenka
Pavli, sice nejsem autorka receptu,ale už několikrát mám vyzkoušený a vždy s úspěchem.Není možné, že jste se přehlédla a dala víc tuku?Zatím se mi to nestalo, těsto bylo vždy perfektní a nikdy jsem ani mouku nepřisypávala
Leonteenka
(upraveno)
8. 9. 2014, 20:06
@Zezulci
Nedala ..... vse podle receptu, ale ta konzistence hruza.....olej z toho tekl
potakur
(upraveno)
6. 12. 2015, 8:07
@Leonteenka
Dělala jsem je snad desetkrát a stalo se mi to jednou také a podle mě to bylo teplotou surovin, dávala jsem ve spěchu vejce rovnou z lednice a těsto se nespojilo a začalo téct a vystupovat olej
karmala
(upraveno)
25. 11. 2013, 14:01
Taky přikládám poklonu tomuto receptu,dnes jsem dělala po druhé ,akorát nebyl olej tak sem dala sádlo.Buchtičky jsou ještě lepší už mám recept vložený do rodinných receptů