(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Variace na žemlovkové téma: Švestkovo-maková dobrota
Potřebné ingredience
2 rohlíky (možno celozrnné - pro lepší pocit :-) ), 2vajíčka, mléko, švestky, mletý mák, možno vlašské ořechy
Postup přípravy
Rohlíky nakrájené na kolečka namočíme do mléka s rozšlehanými vejci, až pěkně nasají, vložíme je do máslem vymazaného pekáčku po dně a na stranách, na to navrstvíme vypeckované, rozpůlené švestky (řezem dolů), prosypeme vrstvou mletého máku (nešetřit). Nadávkem můžeme přidat vlašské ořechy, aby chuťová symfonie byla ještě dokonalejší. Pak dáme opět švestky, trochu máku a nakonec nahoru rohlíky. Pekáček zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby. Za chvilku je netradiční, ale extrémě dobrá žemlovka hotová. Díky švestkám je šťavnatá, pikantní, chuť máku a švestek se krásně doplňuje a snoubí. Kdo jste přejedeni klasických jabkových zemlbáb, zkuste a uvidíte, že nebudete litovat. Dobré švestkové pochutnání.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzka89
(upraveno)
20. 1. 2010, 14:10
Přítel miluje mák, děkuji, myslím, že s Vaším receptem budu mít určitě úsoěch