Rychlovka s pirátským ostrovem
Potřebné ingredience
piškotový korpus, borůvková marmeláda, ušlehaná šlehačka s borůvkovou marmeládou a želatinovým ztužovačem, navrch modrou želatinu jako moře, ostrůvek z mléčného marcipánu
Postup přípravy
Ostrůvek z mléčného marcipánu. Postup na figurku piráta mám u dřívějšího dortu.
Na palmu jsem vykrojila dvakrát trojlístek a okraje rozkrájela nožem. Na kmen jsem na párátko napíchala kuličky z hnědého marcipánu a pak celé trochu rozválela jako když válíme válečkem.
Na vrch dortu je nalitá namodro obarvená želatina.
Před umístěním marcipánu na dort jsem spodek ostrova slabě podmázla máslem utřeným s moučkovým cukrem. Z ušlehané šlehačky jsem se pokusila udělat mořské vlny (byl to bohužel opravdu jen pokus).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé