(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Valašské frgály
Potřebné ingredience
500g hl. mouky\
\
3 lžíce cukru\
\
1 lžička soli\
\
1 dl oleje\
\
mléko s cukrem na kvásek + 1 kostka droždí\
\
podle potřeby přidáme mléko.
Postup přípravy
smícháme přísady na kynuté těsto,necháme vzejít kvásek a vymícháme těsto. Zaprášíme moukou a necháme asi hodinu kynout. Poté rozdělíme na 3 díly.každý díl vyválíme do kulata asi na velikost plechu.\
\
Urovnáme nádivku tak aby zůstaly okraje bez nádivky. já jsem použila mák a tvaroh. Nahoru poklademe posypku a okraje pomažeme rozpuštěným máslem.Vložíme do trouby a pečeme až budou růžové okraje .\
\
po vytažení z trouby opět mažeme máslem smíchané s troškou mléka. Koláče jsou pak vláčnější a déle vydrží čerstvé.
\
Urovnáme nádivku tak aby zůstaly okraje bez nádivky. já jsem použila mák a tvaroh. Nahoru poklademe posypku a okraje pomažeme rozpuštěným máslem.Vložíme do trouby a pečeme až budou růžové okraje .\
\
po vytažení z trouby opět mažeme máslem smíchané s troškou mléka. Koláče jsou pak vláčnější a déle vydrží čerstvé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé