Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

protlak

0.0
protlak

Potřebné ingredience

na 1 kg protlaku potřebujeme 35 g cukru, 30g soli a červená rajčata

Postup přípravy

* rajčata rozkrájíme a dáme rozvařit tak aby se odpařila polovina vloženého objemu v hrnci, poté rozmixujeme a zvážíme, podle váhy přidáme cukr a sůl a necháme 5 minut povařit- pro fajnšmekry doporučuji přecedit přes sítko(někdo nemá rád semínka mezi zoubky:-))). Horký protlak nalejeme do skleniček uzavřeme a sterilizujeme 30 minut při 100 stupních celsia, jednoduché a přitom nemusíme se zbavovat složitě zásob rajčat:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

itinka007 1. 9. 2014, 16:25
taky dělám ale te soli stači 20g na 1kg protlaku, těch 30g je strašně moc...
zumpulina 17. 9. 2010, 21:00
Používáte do rajské?? A koření žádné?? :-$
megaa 29. 9. 2010, 2:44
@zumpulina Zuzko, do protlaku se koření nedává, dává se do kečupu, protlak je jen přídavek do vaření, v kupovaném dokonce není ani sůl(také lze vynechat v mém receptu), pouze cukr, jídla dochucuji podle potřeby co se mi zdá-nezdá. jinak rajskou jsme nezkoušeli- hoši ji nemají rádi, používám do všech možných jídel, muž nemá rád kečupy proto jsem dělala protlak,takže s rajskou zrovinka neporadím, ale základ- rajčata zde máte, určitě mi napište zdali se dařilo vařeníčko (L) (L) (L) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie