Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Houbový guláš s vepřovým-MOOC DĚKUJI VARENI.CZ

0.0
Houbový guláš s vepřovým-MOOC DĚKUJI VARENI.CZ

Potřebné ingredience

450 g vepřová plec,5 kuliček,pepř ,1/3 lžičky mletý bílý pepř,1,25 l vody,1/3 lžičky indické kari,150 ml světlé pivo,1 ks bobkový list,sůl,250 g čerstvé houby,2 lžíce hladké mouky,2 ks cibule,10 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy

Ve větším hrnci osmažíme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Jakmile cibule zesklovatí a změkne, přidáme očištěné a nakrájené houby a za občasného zamíchání asi 10 minut podusíme v zakrytém hrnci.

Pak přilijeme světlé pivo, všechno koření a sůl. Přivedeme k varu a dalších asi 10 minut za občasného zamíchání opět vaříme v zakrytém hrnci. Pak přilijeme litr vody. Pro urychlení je možné vodu předem uvařit v rychlovarné konvici. Krátce vaříme.

Zatím si přichystáme tmavou jíšku, kterou uděláme z 5 lžic oleje a vrchovaté lžíce mouky.

Guláš zahustíme 2x. Nejprve hotovou tmavou jíškou a pak 250 ml studené vody, ve které jsme nejprve rozmíchali vrchovatou lžíci hladké mouky. Dále necháme na mírném ohni vařit.

Připravíme si maso, které nakrájíme na malé kostky, osolíme a v kastrolku, do kterého jsme nejprve dali asi 3 lžíce oleje a 3 lžíce octa prudce za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud asi z poloviny nezmizí kyselá chuť octa a maso nepustí šťávu a na vzhled zgumovatí. Maso i s vypečenou šťávou přidáme do guláše a vše vaříme ještě tak dlouho, dokud není maso i houby měkké.

Houbový guláš s vepřovým podáváme s houskovým,bramborovým knedlíkem a tmavým pivem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie