(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
Tatarka z cukety
Potřebné ingredience
Hlavně cuketa
Postup přípravy
Tak vám posílám recept na " TATARKU Z CUKETY".
2 kg cukety, 2 cibule, 3 červené papriky, 1 hlavičku česneku,1-2 feferonky nebo křen.
Vše pokrájet na malé kousky, dát do kastrolu- podlit trochou vody a dusit. Slit vodu.
Přidat: 13 dkg cukru, 1 dcl octa, 2 dcl oleje, 2 dcl hořčice, / kremžská, obyčejná /, 4 kávové lžičky soli, 3 kuličky pepře. ROZMIXOVAT a dát do skleniček a zavařit./10 minut/.
Používám ji k rohlíku, pod maso, k párku, jako chuťovku na mísu atd. Přejí dobrou chuť. Danys
2 kg cukety, 2 cibule, 3 červené papriky, 1 hlavičku česneku,1-2 feferonky nebo křen.
Vše pokrájet na malé kousky, dát do kastrolu- podlit trochou vody a dusit. Slit vodu.
Přidat: 13 dkg cukru, 1 dcl octa, 2 dcl oleje, 2 dcl hořčice, / kremžská, obyčejná /, 4 kávové lžičky soli, 3 kuličky pepře. ROZMIXOVAT a dát do skleniček a zavařit./10 minut/.
Používám ji k rohlíku, pod maso, k párku, jako chuťovku na mísu atd. Přejí dobrou chuť. Danys
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabb
(upraveno)
10. 8. 2018, 15:11
nelinka.micinka
(upraveno)
25. 7. 2015, 18:26
Vyzkouším!
Jitule64
(upraveno)
18. 8. 2014, 14:10
Taky určo zkusím.
Daniela46
(upraveno)
21. 8. 2014, 17:56
@Jitule64
Jitko,letos mi pomalinku dochází co jsem loni dělala, tak jsem udělala zase další várku.Jenže feferony nebyly feferony, ale sladká "paprika" což jsem byla nešťastná. No nakonec nevadí dá se použít jako kečup. D
jananovazak
(upraveno)
16. 8. 2014, 16:45
Zajimavé
bedla7
(upraveno)
18. 9. 2013, 6:59
Tak jsem zkusila a moc dobré Dala jsem ochutnat kolegyním a už tisknu recept , také chválily
Marcela 1980
(upraveno)
22. 8. 2013, 21:43
velmi zajimave, az doroste cuketka tak udelam
ivca82
(upraveno)
22. 8. 2013, 21:20
Výborný . Sice jsem to dělala jak Babica, nemáš červenou papriku, dáš zelenou. Ale je to moc dobré. Skvělý nápad. Děkuji, konečně vím co s cuketou.
charvatka
(upraveno)
16. 8. 2013, 6:35
Moc výborný recept i sousedům chutnala tatarka a už jsem jim opisovala recept.
jajulik
(upraveno)
1. 9. 2012, 9:27
prcek22
(upraveno)
31. 8. 2012, 18:13
Dnes jsem vyzkoušela, už zavařuji a chuťově moc dobré, ještě asi vyzkouším s křenem- toho dáváte kolik prosím???? Děkuju za výborný receptík Šárka
Daniela46
(upraveno)
10. 9. 2012, 18:20
@prcek22
Šárko, to je na každé kuchařince, protože každý máme jiné chuťové jazýčky. A děkuji. D
trala
(upraveno)
31. 8. 2012, 15:42
Ukládám, díky
novackova
(upraveno)
31. 8. 2012, 15:02
jdu na ní
Pet293
(upraveno)
31. 8. 2012, 14:34
Já ji dělala minulý týden.Dostala jsem recept od sousedky a je fakt supr.Jen jsem nedala vodu(tu pustí cuketa sama) , místo celého pepře,jsem dala mletý - 2 kávové lžičky a česneku jen 3 stroužky - i tak je to pikantní až až. Ale je fakt supr.
marcela apolena
(upraveno)
17. 10. 2010, 19:25
Různým složitým "čatní" z čehoholiv moc nevěřím, ale Vaše tatarka je opravdu úžasná. Jednoduchá, rychlá, všechny ingredience snadno dostupné a ve výsledku velmi velmi chutná, pikatní a zároveň jemná! Všem doporučuji, zkuste ji, výsledek je překvapivě chutný. Děkuji za nápad.
Daniela46
(upraveno)
23. 7. 2011, 20:50
@marcela apolena
Marcelko, děkuji. Až dnes skoro po roce jsem se dostala tady a zjistila , že se vám povedla receptúra. Někdy se stane ,že se neví co s cuketou a toto je fakt moc dobrý. Je to o vyzkoušení.Ještě jednou dík za chválu.