Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

pařížský

0.0
pařížský

Potřebné ingredience

mramorový korpus, pařížská šlehačka, banány

Postup přípravy

korpus mramorový podle paní Dáši (onasi).
250 g hladké mouky, 3/4 prášku do pečiva, 4 vejce, 240 g cukru moučka, 1 van. cukr, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, kakao. Vyšleháme bílky, přidáme půlku cukru a šleháme dál. V druhé míse šleháme žloutky se zbylím cukrem, 1 vanilkovým cukrem a pak přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, nakonec vmícháme ušlehaný sníh. Třetinu těsta odlejeme a obarvíme kakaem. Na střed formy (vymazané a vysypané moukou) dáme lžíci tmavého těsta a na to 2 lžíce těsta světlého pořád takto pokračujeme.

Pařížská šlehačka: 2 šlehačky 30%, 200g čokolády na vaření, ztužovač šlehačky (ani nemusí být)
čokoládu nalámeme do šlehačky a přivedeme k varu (vařte alespoň 1 minutu). Po vychladnutí dáme na noc do lednice. Druhý den vyšleháme se ztužovačem.

Korpus 2x proříznu, naplním šlehačkou a ozdobím. Na ozdobu ještě ušlehám 1 šlehačku se ztužovačem.

.

..

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

julie4 28. 9. 2010, 15:28
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
zdenka54 28. 9. 2010, 15:01
Teda ten bych si dala (Y) (Y)
fidinka 28. 9. 2010, 14:38
vypadá to moc dobře,můžu se zeptat na recept na korpus i pařížskou šlehačku??Ráda bych vyzkoušela :-$ :-$ :-$ (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
Mirunka07 27. 10. 2010, 22:00
@fidinka Děkuji. Recept jsem doplnila
fidinka 27. 10. 2010, 22:22
@Mirunka07 Ještě jsem si všimla ,že máte v receptu napsaný banány.Můžu se zaptat kam příjdou?Děkuji,Zdeňka.
fidinka 27. 10. 2010, 22:16
@Mirunka07 Moc děkuju :-) :-) :-) (L)
Mirunka07 27. 10. 2010, 22:56
@fidinka banány (nakrájené na kolečka) dávám na tu jednu vrstvu krému do dortu. Ale nemusí být.
fidinka 27. 10. 2010, 23:54
@Mirunka07 děkuji (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie