Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

♥♥♥JABLÍČKOVÝ KOLÁČ RYCHLOVKA KTERÁ JE HNED PRYČ♥BEZ MOUKY♥MYSLÍM ŽE VHODNÝ I PRO BEZLEPKOVOU DIETU♥♥

0.0
♥♥♥JABLÍČKOVÝ KOLÁČ RYCHLOVKA KTERÁ JE HNED PRYČ♥BEZ MOUKY♥MYSLÍM ŽE VHODNÝ I PRO BEZLEPKOVOU DIETU♥♥

Potřebné ingredience

3VEJCE 850g NAKRÁJENÝCH JABLEK(OLOUPANÉ A ZBAVENÉ JÁDŘINCŮ) 50ml VODY 50g CUKRU ( V ORIGINÁLE MÁ PŘIJÍT TŘTINOVÝ,ALE TEN JSEM NEMĚLA A DALA KLASIKU) 50g ROZINEK 1 VANILÍNOVÝ CUKR -VANILÍN 2KS HŘEBÍČKU A 1KUS SKOŘICE (POKUD NEMÁTE CELOU LZE DÁT I MLETOU) ŠŤÁVA Z JEDNOHO CITRONU ( JÁ DALA PŮLKU) 50gSTROUHANKY 50g SEKANÝCH MANDLÍ máslo na vymazání a strouhanka na vysypání plechu,pekáčku,formy

Postup přípravy

TENTO RECEPT JSEM NAŠLA V JEDNOM KALENDÁŘI JMENUJE SE TO JABLKOVEC A MUSÍM SE S VÁMI PODĚLIT,PROTOŽE TO JE FAKT MŇAMÓŹNÍ ZÁLEŽITOST.
PŘESNĚ SE NEVYZNÁM V BEZLEPKOVÉ DIETĚ,ALE JELIKOŽ SE TAM DÁVÁ JEN STROUHANKA A TO V MALÉM MNOŽSTVÍ MYSLÍM ŽE BY TO MOHLO BÝT.NEBO TO MŮŽETE UDĚLAT ZE STROUHANKY KTERÁ JE Z BEZLEPKOVÉHO PEČIVA.......

1.Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky a dáme do hrnce.Přidme 2kusy hřebíčku a jednu skořici (přp.mletou asi 2ličky) a zakápneme šťávou z citronu.Zalijeme 50ml voudou a vaříme do změknutí,až z toho bude taková kaše.Vytáhneme koření a necháme zchladit.

2.Oddělíme řloudky od bílků.Já si nejprve vyšlehám bílky.Potom vyšlehám žloudky s cukrem a vanilínem.Do žloudků přidám uvařená jablíčka,rozinky,část mandlí,strouhanku promíchám a nakonec vmíchám sníh z bílků.
Touto směsí naplníme připravenou formu ( vymazanou a vysypanou) posypeme zbytkem mandlí a pečeme při 160stupních cca 40-45min.
Nakonec celé pocukrujeme.
Doporučuji dělat z dvojité dávky....opravdu je hned pryč :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Stehla 11. 2. 2012, 20:34
Vyzkoušela jsem, ale neměla jsem mandle, tak jsem myslela, že je můžu beztrestně vynechat, ale bohužel, vůbec se mi neupeklo :( Mohlo mně to napadnout, že nebude koláč jen z jablek a strouhanky, že, zkusím ještě jednou přesně podle receptu :)
jaku 10. 10. 2010, 20:38
Zkusím hned zítra s BL strouhankou (Y)
zdenallicka 10. 10. 2010, 19:17
Je tam strouhanka, tak pro bezlepkovku to vhodné není... :-$
DANINEC 10. 10. 2010, 20:19
@zdenallicka no já o tom moc nevím,ale napdalo mě že když zbyde pečivo z bezlepkové a udělá se strouhanka.....tak by to šlo ne??? (L)
zdenallicka 10. 10. 2010, 21:51
@DANINEC jj, to určitě.. :-)
Janna29 10. 10. 2010, 20:25
@DANINEC Bezlepková strouhanka se běžně prodává. Díky za recept, hned jsem si uložila. (Y)a předám kolegyni z práce, která má v rodině dva členy na bezlepkové dietě :-|

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie