(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
UTOPENCI - DAJÍ SE JÍST UŽ 3 DEN +++

Potřebné ingredience
cibule,špekáčky,bobkový list,nové koření celé,pepř černý celý
Postup přípravy
Lák : SVAŘÍME: 1 a 3/4 l vody,1/2 l octa ,přidáme sáček deka necháme 5 minut povařit vypneme a přidáme 22 kuliček sacharinu .Tohle množství je jedna dávka.
Na spodek sklinky dáme nakrájenou cibuli na kolečka na to dáme bobkový list, nové koření,pepř celý od každého asi tak 2-4 ks.Na to naskládáme olpupané rozkrojené naplněné špekáčky cibulí. A znova cibuli koření špekáčky a pořád skládáme až nahoru zalijem vychladlým lákem který pcecedime a zaděláme víčkem nebo kdo nemá stačí sáček upevnit a dát do lednice na 5 dní.
Na spodek sklinky dáme nakrájenou cibuli na kolečka na to dáme bobkový list, nové koření,pepř celý od každého asi tak 2-4 ks.Na to naskládáme olpupané rozkrojené naplněné špekáčky cibulí. A znova cibuli koření špekáčky a pořád skládáme až nahoru zalijem vychladlým lákem který pcecedime a zaděláme víčkem nebo kdo nemá stačí sáček upevnit a dát do lednice na 5 dní.

20 špekáčku do velké sklinky

CIBULE

KOŘENÍ

sklinka

šppekáčky oloupané rozkrojené a naplněné cibulí

SKLÁDÁNI DO SKLENIC

vrstvení

lák přecezený

proložené špekášky

ZALITÉ LÁKEM
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

ludjur
(upraveno)
28. 12. 2010, 13:53
Zdeni, prosim nie je tam toho sladidla+cukru az prilis vela??? Skutocne tam toho tolko davate? Chystam sa ich dnes robit, snad budu na Silvestra hotove...



nahlásit

Anturka
(upraveno)
28. 12. 2010, 13:56
@ludjur
cukr tam dávat nemusíš
jsou dobré už třetí den



nahlásit

ludjur
(upraveno)
28. 12. 2010, 14:17
@Anturka
Ďakujem




nahlásit

Anturka
(upraveno)
28. 12. 2010, 14:19
@ludjur
nemáš zač


nahlásit

žingi
(upraveno)
23. 10. 2010, 18:49
tak už je vidím




nahlásit

Anturka
(upraveno)
23. 10. 2010, 18:50
@žingi
jj, jsou super až se mě zítra vrátí manžel s kámošem tak je sní.



nahlásit