Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Džem banán-cuketa-jablka

0.0
Džem banán-cuketa-jablka

Potřebné ingredience

500 g čisté váhy banánů, 250 g čisté váhy cukety (byla to jedna menší cuketa), 300 g čisté váhy jablek, 500 ml vody, šťáva z 1 citronu, 1/2 lžičky mleté skořice, Gelfix 3:1, 350 g cukru, 90 ml rumu

Postup přípravy

Cuketu oloupat a nastrouhat na hrubo, stejně tak jablka. Banány nakrájet na kolečka. Vše vložit do většího hrnce, podlít 500 ml vody a dát dusit pod pokličku, občas zamíchat. Až vše změkne, rozmixovat. Vrátit zpět na oheň a vařit za stálého míchání do zhoustnutí. Když jsem nabrala vařečkou a zvedla, tak hmota dolů kydala, netekla...Odstavit z ohně. Nalít do hmoty citronovou šťávu a zamíchat. Pak odebrat z odváženého množství cukru dvě lžíce a smíchat je s Gelfixem. Vsypat do hmoty a zamíchat. Vrátit na oheň a za stálého míchání nechat 1 minutu probublat. Pak vsypat zbytek cukru promíchaného se skořicí a za stálého míchání a bublání povařit minimálně 5 minut. Pak odstavit, vlít rum, promíchat a naplnit do skleniček, uzavřít, obrátit dnem vzhůru a nechat vychladnout.

Ta váha jednotlivého ovoce (zeleniny :o)) nemusí být úplně přesně jako mám já, jak vám to výjde. Hlavně aby celková váha byla asi kilo na jeden balíček Gelfixu 3 : 1.

Zkoušela jsem před časem recept od Lucie K. (Delisa)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=19773
a byl moc dobroučký, ale dost sladký, proto jsem ho tentokrát zkusila nadstavit cuketou s jabkama a myslím, že je také výborný.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JIRUŠ 22. 10. 2010, 0:27
(Y) (F) |:o) (clamp) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie