Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Maso bez práce a bez hlídání přes noc

0.0
Maso bez práce a bez hlídání přes noc

Potřebné ingredience

MASO BEZ PRÁCE A BEZ HLÍDÁNÍ PŘES NOC

jakékoliv vepřové či hovězí maso, zelenina dle libosti, koření a sůl dle chuti, pekáč s dobře těsnícím víkem, alobal.

Postup přípravy

Maso buď pokrájíme na kostky, silné plátky, nebo i necháme vcelku. Podložíme jakoukoliv zeleninou (lze zeleninou pod guláš, pod svíčkovou, na lečo, prostě čímkoli, co nám chutná, nebo i jen trošku očesnekovat nebo jinak okořenit, zelenina být ani nemusí). Podlejeme skutečně malou naběračkou vody. Pak na hořejšek pekáče dáme alobal a na něj ještě víko tak, aby bylo všechno dokonale utěsněno a neuteklo ani trošičku páry. Pak pekáč vložíme do trouby zapnuté POUZE na 80 stupňů a teplotu nezvyšujeme. Toto uděláme v 9 večer a pak necháme troubu svému osudu. Troubu neotvíráme a na maso se nedíváme. Druhý den před obědem troubu otevřeme, rozděláme pekáč a žasneme nad nádherným měkoulinkým masíčkem, které se doslova sype a plave zalité svojí vlastní šťávou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ifuška 8. 11. 2007, 6:30
Dobré ráno (L) Opravdu ta spotřeba energie nebude až tak dramatická, také nám jde noční proud a výsledek opravdu stojí za to ;-)
zverimex 7. 11. 2007, 22:27
Dobrý večer, ta spotřeba elektřiny není zase tak velká, aspon ´ u nás, jde nám noční prod. a za tu dobtůtku to asi stojí, cítím to až sem, jak to asi voní..... (clamp) (clamp)
alimama 7. 11. 2007, 20:51
To je v podstatě Seatonův hrnec v domácím prostředí.. ;-)A té vyšší spotřeby elektřiny bych se tolik nebála - jestli trouba žhaví dvě hodiny na plný výkon, nebo delší dobu na osmdesát stupňů.. tak ohromný rozdíl to zas nebude - hlavně pokud je už trouba pořádně rozehřátá (třeba po celodenním pečení cukroví). Určitě to za zkoušku stojí.. (L)
ifuška 7. 11. 2007, 12:53
taky toho u nás moc nenaspíme, ale ne strachy, jen to maso po celém domě tak úúúžasně voní ;-)
eliskaXL 7. 11. 2007, 12:50
pres noc...bez dozoru...tak to bych asi nespala :'(
ifuška 7. 11. 2007, 12:35
To je pravda, spotřeba energie bude asi trošku vyšší :-$ Ale zase, maso nepeču tak často a tahle mňamka vážně stojí za to (Y)
Waleri 7. 11. 2007, 12:33
No receptík vypadá zajímavě, ale ta spotřeba elektriky...no nevííím *-) :-o

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie