Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

MLETÉ KLOPSY VE SMETANOVÉ OMÁČCE:-))

0.0
MLETÉ KLOPSY VE SMETANOVÉ OMÁČCE:-))

Potřebné ingredience

hovězí maso(i kližka),vepřová plec,nebo libový bůček,2xcibule,kořenová zelenina,tuk,2stroužky česneku,sůl,pepř,cukr,ocet,voda...

Postup přípravy

kostky hovězího masa a vepř.bůčku jemně umeleme a za přidávání studené vody a soli vymícháme v hledkou hmotu.Přidáme strouhanku navlhčenou mlékem,vejce,nastrouhanou cibuli,utřený česnek,pepř,polohr.mouku.Promícháme a tvarujem kuličky.
Základ omáčky je jako na svíčkovou-zpěnit cibulku,nastrouhanou kořenovou zeleninu,zastříknem vodou a dusíme.Do tohoto základu vkládáme koule,dusíme(trochu se i pečou) a přeléváme výpekem.Pak je vyndáme stranou,zeleninu necháme vysmahnout na tuk,zaprášíme hl.moukou,zasmahnem,zalijeme vodou(podle množství omáčky),rozšleháme metlou a vaříme za stálého míchání aspon půl hoďky!Přidáme kapku octa,podle potřeby přisladíme a přisolíme.Ke konci varu přidáme mléko a smetanu a bud rozmixujeme,nebo přecedíme přes hustý cedník.
Do omáčky vložíme koule a necháme "dojít"
Má k tomu být housk.knedl,ale my ho nemusíme,tak dáváme rýži,nebo br.knedl!!:-))Dobrou chut!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MajkaS 27. 2. 2008, 15:15
Tak jsem vyzkoušela váš receptík a je to opravdu mňamka (clamp) (clamp). Všem nám moc chutnalo... |:o).
jjajinka 10. 11. 2007, 17:56
Milá Verunko (L) včera jsem dělala klopsy k obědu a byla jsem za (*). Opravdu vynikající receptík (Y) (Y) (Y), kdo váháte vyzkoušejte... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie