Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

TROJHRÁNKY S MANDLEMI - vynikající

0.0
TROJHRÁNKY S MANDLEMI - vynikající

Potřebné ingredience

Rozpis asi na 80 kousků:olej na potření folie320 g bílé čokolády¼ šálku slazeného kondenzovaného mléka¼ šálku neslazeného kondenzovaného mléka1 lžičku vanilkové esence½ lžičky citronové šťávyna špičku nože soli100 g loupaných hrubě nasekaných mandlíNa ozdobení:40 g čokolády na vaření, 1 vrchovatou lžičku ztuženého pokrmového tuku 50 vyloupaných drobnějších mandlí

Postup přípravy

Fólii lehce potřeme olejem a vyložíme jí formu. Potom nasekáme čokoládu na menší kousky, které vložíme do kastrůlku. Přilijeme kondenzované mléko a necháme při mírné teplotě rozpustit. Rozpuštěnou hmotu odstavíme ze sporáku a vmícháme do ní vanilkovou esenci, citronovou šťávu a sůl. Potom do bílé hmoty vmícháme nasekané mandle.
Čokoládu nalijeme do formy, se kterou mírně kroužíme, aby se čokoláda rovnoměrně rozprostřela. Nejprve ji necháme zchladnout při pokojové teplotě, potom ji vložíme do chladničky nejméně na 2 – 3 hodiny.
Čokoládu na vaření rozlámeme na malé kousky, které vložíme spolu s tukem do kastrůlku a ve vodní lázni za častého míchání necháme rozpustit. Z vychlazeného plátu sejmeme opatrně folii a rozkrájíme jej na 40 čtverečků a každý překrojíme na trojúhelníček. Tenkým pramínkem čokoládové polevy ozdobíme povrch trojhránků a na každý přilepíme mandli. Tmavou čokoládu necháme ztuhnout.
Jako forma nám dobře poslouží tácek se zvýšeným okrajem nebo plastová krabička.
Doba přípravy: Asi 45 min (bez doby čekání). 1 ks asi 640 KJ/ 160 kcal.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie