Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

MARCIPÁNOVÁ SRDÍČKA Z LÁSKY

0.0
MARCIPÁNOVÁ SRDÍČKA Z LÁSKY

Potřebné ingredience

Rozpis asi na 35 kousků:
200 g hladké mouky
50 g mletých mandlí
1 lžička prášku do pečiva
150 g másla nebo Hery
175 g cukru krupice
300 g marcipánové hmoty
2 vejce
mouku na pomoučení válu
trochu oleje
1 žloutek
po 40 g pistácií a kandovaných třešní
300 g mléčné čokoládové polevy
1 lžíci smetany
pečicí papír na plech

Postup přípravy

Smícháme mouku, mandle a prášek do pečiva. Přidáme na kousky nakrájený tuk, 125 g cukru, 50 g marcipánu a 1 vejce. Vše důkladně zpracujeme nejprve hnětačem nebo vařečkou a nakonec rukama na hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme přibližně hodinu odpočinout v ledničce.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 5 mm. Vykrájíme srdíčka o průměru asi 5,5 cm, která rozložíme na 2 plechy vyložené pečicí folií. Pečeme 6 – 8 min dozlatova v předehřáté troubě (el. sporák 200°C, plyn stupeň 3). Potom vyjmeme a pečivo dáme vychladnout na mřížku.
Mezitím uhněteme dohladka zbylý marcipán se zbývajícím vajíčkem a cukrem. Hmotou naplníme cukrářský sáček s jednoduchou trubičkou a ozdobíme okraje srdíček. Nůž potřeme olejem a tupou stranou uděláme do marcipánové hmoty několik vroubků. Smícháme žloutek se smetanou a potřeme marcipánové okraje. Vložíme opět do trouby a pečeme dozlatova v předehřáté troubě (el. sporák 200°C, plyn stupeň 3) 4 – 6 min. Potom vyjmeme a opět dáme na mřížku vychladnout.
Polevu rozpustíme ve vodní lázni a pomocí lžičky jí vyplníme středy srdíček. V ledničce necháme mírně ztuhnout. Ozdobíme je čtvrtkami třešní a půlkami pistácií. Srdíčka nakonec dáme do ledničky, aby poleva dobře ztuhla.
Doba přípravy:
Asi 1 3/4 h (bez doby čekání). 1 ks asi 790 KJ/ 190 kcal.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie