Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Inspirace z dovolené v Británii - Apple crumble

0.0
Inspirace z dovolené v Británii - Apple crumble

Potřebné ingredience

Jablka, máslo, cukr, polohrubá mouka, skořice (můžou být i rozinky), smetana k podávání.
Na kilo jablek připadá cca 100g tuku, 100g cukru a 100g mouky (můžeme přidat i mleté oříšky)
Dávám půl másla a půl Hery.

Postup přípravy

Jablka nakrájíme na malé kousky, můžeme, ale nemusíme je i chvilku podusit (dokonce třeba i v džusu, může být pomerančový). Ve vyšší nádobě společně ručním šlehačem spojíme tuk, cukr, mouku a skořici v jakousi drobenku, konzistencí připomíná mokrý písek. (můžeme přidat mleté nebo nasekané oříšky nebo křupavé muesli).
Do máslem vymazané zapékací nádoby nasypeme jablka a na ně rozdělíme drobenku. Pečeme v troubě cca 20 minut dokud krásně nevoní a vršek je zlatavý.
Já jsem tentokrát použila třtinový cukr a špaldovou celozrnnou mouku, proto je výsledek tak tmavý.
Po upečení si v Anglii apple crumble na talířku polijí smetanou ke šlehání.

drobenkou hustě posypeme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kateřinka 21. 10. 2008, 10:23
super mňamka, už jsem to znala z dob au-pair, ale zapoměla jsem to. dala jsem tam ještě ovesné vločky a taky super (zajic) (zajic) (zajic)
BLANKA 30. 11. 2007, 20:20
(zajic) (Y) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie