Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Moravské koláče z domácí pekárny

0.0
Moravské koláče z domácí pekárny

Potřebné ingredience

2 vejce, 80 ml oleje, 220 ml vody, 1 KL soli, 4 PL cukru, 600 g polohrubé mouky (nebo hladké a polohrubé půl na půl), 1 sáček sušeného droždí, 1 kostka tvarohu + cukr + máslo, povidla, drobenka, vejce na potření.

Postup přípravy

Těsto připravíme v domácí pekárně. Po vykynutí rozdělíme na cca 14 kousků. Vymačkáme jako na koláček, vložíme 1 větší lžičku tvarohu a zabalíme jako buchtu. Necháme chvilku okynout, pak buchtičky splácneme a doprostřed dáme lžičku povidel (nebo džemu). Okraje pomažeme rozšlehaným vajíčkem a koláček posypeme drobenkou. Pečeme 15-20 min při 180 stupních.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 7. 10. 2014, 15:57
(Y) (Y) (Y)
misickak 7. 10. 2014, 13:44
Kolik obyč. droždí místo jednoho sáčku trvanlivého.Díky Šárka :-(
lidare 25. 1. 2011, 13:18
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) :-) :-) :-)
chalupnicka 25. 1. 2011, 13:07
Výborné koláčky (clamp) |:o)-já jsem na těsto vyzrála v půlce kynutí jsem ho přendala raděj do mísy :-)čistit pekárnu se mi nechtělo. ,-) (F)
kac82 17. 12. 2010, 17:49
To vypadá moooc dobře (Y)jen se zeptám co je tam za mouku ?polohrubá???????
martinecek 27. 12. 2010, 4:54
@kac82 Většinou dávám hladkou a polohrubou napůl, podle toho co mám doma :-)
chalupnicka 22. 11. 2010, 10:50
to vypadá dobře-není to na pekárnu moc těsta-jak se dá víc-tak to při kynutí přetéká *-) (clamp)
martinecek 22. 11. 2010, 16:03
@chalupnicka mě to nepřeteklo, ale asi jen díky vypouklému víku - bylo to jen taktak :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie