(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Holandské perníčky podobné těm z Ikei
Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky * 50g mletých mandlí *125g moučkové cukru * 100g másla * 1 vejce * 1/2 lžičky mleté skořice * 1/2 lžičky mletého zázvoru * 1/2 lžičky mletého kardamonu * 1/2 lžičky mletého muškátové oříšku * 1/2 lžičky mletého hřebíčku * 1 lžička prášku do pečiva * citronová kůra z 1/2 citronu
Postup přípravy
V míse utřeme máslo s cukrem a vejcem do pěny, přidáme citronovou kůru, koření, oloupané a nastrouhané mandle, mouku s práškem do pečiva a vše vypracujeme na tuhé těsto. Těsto necháme minimálně do druhého dne odležet v chladu. Můžeme buď plnit formičky (které vymažeme tukem a moukou)nebo vyválet tenký plát (cca 0, 5cm) a vykrajovat. Dělala jsem je dnes poprvé, a těsto bylo dost drobivý a moc nechtělo držet pohromadě, nevím, možná to bylo máslem, ale nakonec jsem těsto válela mezi dvěma papíry na pečení a to bylo o 100% lepší.
Chuťově jsou podobné perníčkům z Ikey (ty v plechové dóze).
JinaK, KARDAMON (i ostatní druhy koření)sežene v jakémkoliv obchodě s kořením (V Praze například na Strosmayerově náměstí)
V názvu sice mají perníčky, ale jsou to spíše sušenky, vhodné klidně po celý rok ke kafi nebo čaji
Chuťově jsou podobné perníčkům z Ikey (ty v plechové dóze).
JinaK, KARDAMON (i ostatní druhy koření)sežene v jakémkoliv obchodě s kořením (V Praze například na Strosmayerově náměstí)
V názvu sice mají perníčky, ale jsou to spíše sušenky, vhodné klidně po celý rok ke kafi nebo čaji
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KacenkaNL
(upraveno)
1. 12. 2010, 19:54
Tak nevim nevim , ziju uz v Holandsku dlouho, ale neco takovyho tu fakt nemame, ale ame tu Spekulaas, to jsou susenky se skorici. Dokonce se tu u nas neda ani sehnat hruba mouka, prodava se tu jen jeden druh a to je neco mezi hladkou a jemne mletou polohrubou , ja si musim mouky vozit z CR
babanka
(upraveno)
1. 12. 2010, 22:21
@KacenkaNL
Je to recept z časopisu, tak nevím ale asi máte pravdu vy ale to je jedno, jsou fakt moc dobrý KRÁSNÉ VÁNOCE
Vanusak
(upraveno)
28. 11. 2010, 13:32
Tak to jsem zvědavá, ty z Ikey nám moc chutnají! Vyzkoušíme.
babanka
(upraveno)
28. 11. 2010, 14:12
@Vanusak
Určitě zkuste není to úplně 100% stejný, ale je to podobný u nás mizí rychlostí blesku...a to jsme to pekli jen tak na zkoušku pak dejte vědět jak chutnalo
Vanusak
(upraveno)
28. 11. 2010, 15:55
@babanka
A na množství je toho asi tak jako do té plechové dózy z Ikey? Jako na fotce?
babanka
(upraveno)
28. 11. 2010, 18:42
@Vanusak
Přibližně ano