Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 42 návštěvníků)

Smetanové cukroví - levné, rychlé, jednoduché a vynikající!!!

0.0
Smetanové cukroví - levné, rychlé, jednoduché a vynikající!!!

Potřebné ingredience

200g hladké mouky- 200g másla- 180ml 30% smetany -vanilkový cukr na obalení

Postup přípravy

Všechny přísady kromě vanilkového cukru smícháme dohromady a utvoříme těsto. To necháme chvíli v lednici odpočinout. Pak ho rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů a asi v polovině pečení ubereme na 150 stupńů.
Ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuy 10. 12. 2010, 13:50
8-| Tak nevím ,chuťově výborné ,ale těsto jak žvýkačka o vykrajování nemohla být ani řeč. Nakonec jsem to nakrájela nožem.Děláte to těsto robotem? Jinak nevím ,proč? (6)
Marci75 10. 12. 2010, 17:06
@zuy V lednici nechte odležet přes noc. Z těsta pak vždy odkrojte kousek na vyválení a zbytek nehte v lednici. V mém receptu je jen polovina másla . Možná je to tím *-)
luca - puca 10. 12. 2010, 14:31
@zuy Jinak robot nemám, dělala jsem růčo strůčo :-$
luca - puca 10. 12. 2010, 14:30
@zuy Zuzko, nejlepší je nechat v lednici déle, já nechávala tak asi 4 hodinky....ono to těsto více zatuhne a pak hodně, hodně, hodně podsypávat hladkou moukou při válení. Vykrajovat jde pak dobře. (jezisek)
Marci75 8. 12. 2010, 20:14
Také mám ráda - a i když je obalené v cukru, není tak sladké a je křehoučké. Lucko, píšete, že děláte libovolné tvary. Tak já doplním svou zkušenost - lepší jsou malé a jednoduché tvary - jednozobky "šup do pusy" :-$ Tradičně dělám malá kolečka uprostřed vykrojená. (L)
luca - puca 8. 12. 2010, 21:04
@Marci75 Marcel, máte pravdu. Nejlepší jsou drobné tvary. My letos dělali srdíčka a slzičky
Scrapbook na míru 8. 12. 2010, 18:03
(jezisek)Děkuji za inspiraci, vyzkoušíme ,-)
luca - puca 8. 12. 2010, 19:59
@Scrapbook na míru (Y) (Y) (Y)
MUMUNKA 8. 12. 2010, 14:31
Také pečeme každoročně již několik let a je výborné (Y) (Y) (Y) A dává se sladká smetana nebo-li na šlehání.
luca - puca 8. 12. 2010, 14:53
@MUMUNKA Milá Veru, my jsme na tom stejně :-$ :-$ Musím říct, že jsem je letos pekla i s 30% a taky pohodě, takže je to asi jedno (pernicek) Krásné svátky (andel)
namop 8. 12. 2010, 9:12
Luci, do receptu patří zakysaná smetana či smetana ke šlehání? Moc díky za info.
luca - puca 8. 12. 2010, 14:55
@namop Jani, to mě nenapadlo napsat ,-) ,-) Hned napravim!!!!! Já dělala s 30% smetanou, ale půjde to určitě i s 12%
Marci75 8. 12. 2010, 20:15
@luca - puca Myslím, že 30% bude chuťově lepší, s jinou to nedělám (F)
jorkšírek 8. 12. 2010, 9:01
(Y)Také dělám každý rok, je to opravdu (zajic) a jako první je hned pryč (stromecek)
luca - puca 8. 12. 2010, 14:54
@jorkšírek Přesně tak, u nás taky ,-) ,-)
Honya 7. 12. 2010, 21:52
Již jsem vyzkoušela a už jsem dnes dělala třetí várku díky (novy rok) (silvestr2) (silvestr)
luca - puca 8. 12. 2010, 14:54
@Honya (Y) (Y) (Y) Tak to jsem moc ráda, že chutnají!!!!! Krásné svátky (kolednici)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie