Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Jednoduchý kefírový dortík podle Kačky

0.0
Jednoduchý kefírový dortík podle Kačky

Potřebné ingredience

TĚSTO-KORPUS DORTU 3 skleničky polohrubé mouky 2 skleničky cukru písek 1 lžička jedlé sody 2 lžíce kakaa 1 kefír 1/2 skleničky oleje Na potření 1x čokoládová poleva Na pomazání 1x krém (krémová náplň) od Dr.Oetker - příchuť vaječný koňak (přidáváme mléko a mouč.cukr, popř. kostičku másla) Na ozdobu kousky čokolády nebo čokoládové "čočky"

Postup přípravy

Nejdříve si smícháme mouku, cukr, sodu a kakao. Vše promícháme a přilijeme kefír a olej. Vymícháme řídké těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme cca na 190°C, dokud se neodlepí okraje od formy. Pro jistotu zkusíme propíchnout špejlí uprostřed, zda se těsto nelepí.
Korpus necháme vychladnout a poté rozřízneme napůl.
Připravíme si krém. Vysypeme do vyšší nádoby prášek od Dr.Oetker, přidáme cca 3 lžíce mouč. cukru (přidávám tak 4-5, jinak se mi zdá krém méně sladký), přilijeme 200ml mléka (návod je na krabičce) a šleháme šlehačem, dokud nám vznikne jemný krém. Na konec přidávám kostičku másla, aby byl krém trošku tužší.
Potřeme krémem půlku korpusu a přiklopíme. Potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a dozdobíme zbytkem krému, jak to kdo má rád :-) Mě zbylo krému hodně, tak jsem potřela dort i okolo. Dozdobíme kousky čokolády nebo čokoládovými čočkami.
Dortík je velmi rychlý a opravdu dobrý. Krém je velice jemný, tak bude chutnat zvláště těm, kteří nemají rádi dorty s hodně tučným máslovým krémem. :-)
Toto kefírové těsto používám také na přípravu kefírové buchty, kdy těsto naliji do pekáče, poliji čokoládou a posypu kokosem. Občas si ke kafíčku řezy dozdobíme šlehačkou.
Dobrou chuť :-)

Připravíme si dortovou formu

Upečeme korpus, rozřízneme a potřeme krémem

Přiklopíme. (po upečení je korpus navrchu mírně vypouklý, tak si pomáhám tak, že do vychladnutí ho vyklopím a otočím, aby mi vznikl "placatý" povrch) Poté opět otočím...rozříznu a zdobím. :-)

Nazdobený vršek (můžeme tak nechat, pokud nezbyde tolik krému, jako mě) :-))

Dozdobeno...dopatláno. Možná máme krém i ve vlasech :-)))

Takto vypadá krémová náplň Oetker. Můžeme zakoupit také příchuť vanilka, pokud nemáte v oblibě vaječný koňak. :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie