Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
POLÉVKY
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Potřebné ingredience

Zelenina buď mražená nebo čestvá jako do zeleninové polévky,
kousek másla na orestování zeleniny,
1-2 droždí - podle toho kolik chcete knedlíčků ze 2 droždí jich je opravdu hodně,
1cibule,
1vejce,
strouhanka,
lžíce oleje,majoránka
sůl a česnek

Postup přípravy

Uděláme si klasickou zeleninovou polévku - mraženou nebo čerstvou zeleninu orestujeme na másle a zalijeme vodou trochu osolíme a necháme zatím vařit.
Nakrájíme si cibuli na…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
"KNEDLÍKY  S  PŘEKVAPENÍM"

"KNEDLÍKY S PŘEKVAPENÍM"

Potřebné ingredience

Bramborové těsto ( rozpis na 15 knedlíků ) 8 středně velkých brambor vařených ve slupce, 2 vejce, sůl, hrubá mouka, krupice, solamyl.
"Překvapení" - uzená rolovaná plec nebo může být i měkký salám, cibule, pepř.

Postup přípravy

Bramborové těsto : brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a necháme úplně vychladnout. Buďto je nastrouháme na hrubém struhadle, nebo umeleme v mlýnku na maso. V "hromádce"…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Drůbková polévka s knedlíčky

Drůbková polévka s knedlíčky

Potřebné ingredience

Polévka: kuřecí drůbky, mrkev, petržel, kudrnatou petrželku, sůl, pepř, podravka, masox, maggi, jíška na zahuštění (hl.mouka, máslo). Knedlíčky: vrchovatá lžíce másla, 1 vejce, 1 rohlík, trochu mléka, strouhanka, sůl, pepř, petrželka nebo pažitka

Postup přípravy

Dobře opláchnuté kuřecí drůbky zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na drobné kostičky, osolíme a trochu opepříme. Vaříme cca 1,5…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maďarský vepřový perkelt

Maďarský vepřový perkelt

Potřebné ingredience

500 g libového vepřového z plecka, na menší kousky
3 lžíce oleje
2 cibule, nadrobno
1 lžíce sladké papriky
rajský protlak
1 rajče
1 zelená paprika, nakrájená
sůl
vývar nebo voda s kostkou polévkového koření
Přílohy: knedlíky, těstoviny, pečivo

Postup přípravy

Nejdříve připravíme paprikový základ. Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji a přidáme papriku a stále mícháme, aby se cibulka nepřipálila a nezhořkla. Přidáme kousky masa,(když…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky

Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky

Potřebné ingredience

• Hlava, nožky a žebra z králíka
• Kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule
• 2 zrnka pepře
• 1 zrnko nového koření
• 1dl mléka
• 1 žloutek z čerstvého vejce
• Asi 1.4 l vody
• Pažitka
• Sůl
• Masox

• Žemlové knedlíčky:
- 1 žemle
- Asi 4 lžíce mléka
- 20g másla
- 1 vejce
- 2 až 3 lžíce strouhanky
- Sůl
- Pepř
- Muškátový květ
- Petrželka

Postup přípravy

1. Králičí hlavu a ostatní části dobře omyjte, vše spařte vařící vodou, opláchněte ve studené vodě, vložte do odměřeného množství studené vody, osolte, přidejte pepř a nové koření…

Zobrazit více...
POLÉVKY
PÓRKOVÁ POLÉVKA S KNEDLÍČKY

PÓRKOVÁ POLÉVKA S KNEDLÍČKY

Potřebné ingredience

1-2 pórky, cibule, olej, masox, sůl, pepř, podravka, hladká mouka.Knedlíčky : strouhanka, vajíčko, mléko, sůl, muškátový květ.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku a přidáme pórek nakrájený na kolečka. Rozdrobíme masox, přidáme sůl, pepř a trošku podravky. Zalijeme vodou a chvíli povaříme. Smícháním všech surovin…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘE NA KARI

KUŘE NA KARI

Potřebné ingredience

1/4kuřete na osobu, kari, vývar(masox), větší cibuli, smetanu, mouku na zahuštění, olej.
Příloha buď rýže, nebo houskový knedlík-podlke chuti

Postup přípravy

Cibuli nadrobno nakrájíme a dáme do hrnce s olejem-orestujeme, na cibuli vloříme omyté kuře a upečeme dozlatova.Zasypeme kari kořením, přelijeme vývarem a necháme dusit do měkka…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘE NA PAPRICE

KUŘE NA PAPRICE

Potřebné ingredience

1 kuře (nebo třeba jen stehna), 3 lžíce kořenové zmrazené zeleniny, lžíce másla, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžíce sladké papriky, sůl, zakysaná smetana, 2 lžíce hladké mouky
knedlík nebo těstoviny

Postup přípravy

Kuře rozdělíme na porce, dáme do papiňáku, zalijeme horkou vodou, ososlíme, dáme kořenovou zeleninu a uvařímě doměkka. Měkké kuře vyjmeme z vývaru, dáme okapat, vykostíme a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramboráky z houskového knedlíku

Bramboráky z houskového knedlíku

Potřebné ingredience

Houskový knedlík, mléko, vajíčko a koření na bramborák

Postup přípravy

Nakrájíme houskový knedlík na kostičky, přidáme vajíčka a zalejeme mlékem. Hmota by měla konzistencí připomínat klasiku z brambor. Ochutíme jako klasický bramborák.
Výborný…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
GNOCCHI(bramborové noky) s hříbky a šunkou

GNOCCHI(bramborové noky) s hříbky a šunkou

Potřebné ingredience

balíček mražených či chlazených gnocchi(italské knedlíčky jakoby z bramborového těsta),hrstička sušených hub,20 dkg krájené šunky,tavený sýr,smetana na šlehání,majoránka

Postup přípravy

Dáme si vařit vodu na gnocchi a začneme vařit omáčku.Do kastrůlku nalijeme smetanu,přidáme tavený sýr a mícháme do rozpuštění.Přidáme na kousíčky nakrájenou šunku,dopředu namočené…

Zobrazit více...

Kategorie