Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Naložené feferonky

Naložené feferonky

Potřebné ingredience

Nálev: 1 l vody, 15 dkg cukru, 2 dcl octu, 3-5 gr soli, Krátce povařit. Do skleniček pak česnek a rozinky Ukládám pro mě, abych to našla, ale vyzkoušejte i vy!

Postup přípravy

Omyté feferonky naskládat do skleniček, prokládat česnekem, rozinkami a zalít horkým nálevem. Sterilizovat asi 10 minut.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecké koláčky

Linecké koláčky

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky, 250 g hrubé mouky, 250 g Solamylu nebo Maizeny, 200 g moučkového cukru, 250 g másla, 1 vejce, 2 žloutky, 6 lž mléka, 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Ze všech surovin zpracujeme těsto. Vyválíme placku, vykrájíme tvary a upečeme na 200°C. Vychladlé slepujeme marmeládou. Necháme do druhého dne proležet.

Dobrou chuť.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný koláč s pudinkem

Jablečný koláč s pudinkem

Potřebné ingredience

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 250 g másla nebo Hery, 200 g cukru moučka, 3 žloutky, 2 vrchovaté PL kysané smetany, 1 lžička prášku do pečiva, citronová kůra. Náplň: 750 g na plátky nakrájených jablek, 150 g cukru krupice, šťáva z ½ citronu, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 lžička skořice. Pudink: 400 ml mléka, 2 PL cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2/3 a 1/3 díl. Obě části zabalíme do potravinových fólií, větší uložíme na půl hodiny do ledničky, menší do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvový závin s jablky

Mrkvový závin s jablky

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g najemno nastrouhané mrkve, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 1 vejce, 250 g másla nebo Hery. Náplň: jablka, cukr, vanilkový cukr, skořice, rozinky, ořechy, strouhanka.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 3 bochánky, každý zabalíme do potravinové fólie a necháme v ledničce půl hodiny odpočinout. Jablka očistíme, oloupeme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makové řezy s jablky

Makové řezy s jablky

Potřebné ingredience

asi 1 kg nastrouhaných-oloupaných jablek,5 vajec,400 g moučkového cukru,300 g polohrubé mouky,1/2 prášku do pečiva,2 dl oleje,2 dl vody,150 g nemletého máku,čokoládová poleva

Postup přípravy

Žloutky utřeme s 200 g mouč.cukru,přidáme mouku smíchanou s kypř.práškem,olej ,vlažnou vodu a nakonec sníh ušlehaný z bílků.Na makové těsto si oddělíme třetinu prvního těsta…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra se zelninou

Vepřová játra se zelninou

Potřebné ingredience

500 g vepřových jater, olej,1 cibule,1 menší pórek,3 barevné papriky, sůl, pepř ,10 dkg anglické slaniny , solamyl Marináda: 3 lžíce oleje,1 lžíce čínské sójové omáčky,1 lžíce koření na čínu ,česnek

Postup přípravy

Játra si nakrájíme na nudličky a smícháme v míse s marinádou-nechám přes noc v lednici.(ale stačí 2 hodinky)
Papriky si nakrájíme na nudličky,
pórek na kolečka,cibuli na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášová polévka z mletého hovězího masa

Gulášová polévka z mletého hovězího masa

Potřebné ingredience

30 dkg mletého hovězího masa( může být i mix-hovězí-vepřové),2 cibule,sádlo 4 brambory,1 bílá paprika, malý rajčatový protlak,1/2 lžičky kmínu,1 lžíce červené mleté papriky, sůl, pepř ,majoránka , česnek,3 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Na sádle si osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme červenou papriku, zaprášíme 3 lžíce hladké mouky, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a kmín a vaříme asi půl hodiny.…

Zobrazit více...
DORTY
rodičom

rodičom

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

tvarohová so záhradným ovocím

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pudinkový krém-dorty, cukroví, moučníky

Pudinkový krém-dorty, cukroví, moučníky

Potřebné ingredience

2 pudinkového prášky,100 g cukr krupice,100 g másla,půl litru mléka.

Postup přípravy

V mléce uvaříme klasicky oba pudinky, bez cukru. Necháme za občasného promíchání vychladnout, promícháváme proto, aby se netvořil škraloup. Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Hmotu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
DOMÁCÍ BRAMBOROVÝ CHLÉB - recept polopatycký i pro začátečníky

DOMÁCÍ BRAMBOROVÝ CHLÉB - recept polopatycký i pro…

Potřebné ingredience

2 hrnky hladké pšeničné (nebo špaldové) mouky, 1 hrnek celozrnné, já měla špaldovou, 1 hr. žitné mouky, (budu postupně zkoušet i jiné kombinace), 1 lžička suš. droždí, 3/4 hrnku vařených jemně strouhaných brambor, 1 pol. lž. soli, 1 lžička kmínu,1 lžíce oleje,1 lžíce octa, 2 hrnky vody

Postup přípravy

Chléb kyne přes noc, je třeba s tím počítat. Všechny přísady smícháme v tužší! těsto, kynutím těsto zřídne.Někdy je třeba přidat vodu nebo naopak mouku, záleží na použitých…

Zobrazit více...

Kategorie