Mrkvová s pomerančem
Potřebné ingredience
1kg mrkve, 2 pomeranče (šťáva), 500ml vývaru, sůl, pepř, zázvor, 2 malé brambory, 1 stroužek česneku, rýžový olej , 150-200g šlehačky
Postup přípravy
Na oleji orestujeme kousky mrkve a brambor, přidáme česnek a zázvor. Po chvíli přilijeme pomerančovou šťávu a vývar. Osolíme, opepříme a vaříme úplně do měkka (pokud je zelenina…
Těstoviny s ořechy, gorgonzolou a šalvějí
Potřebné ingredience
asi 300g těstovin, 150-170g gorgonzoly, 40g parmazánu, 500g plnotučného mléka, hrst vlašských ořechů, šalvěj, hrst strouhanky, přepuštěné máslo, sůl, pepř
Postup přípravy
Těstoviny vaříme pár minut (aby zůstaly tvrdé). Zahřejeme mléko, přidáme gorgonzolu a polovinu parmazánu, nechme rozpustit. Poté přisypeme nasekané ořechy a těstoviny. Osolíme,…
Švestkový koláč s marcipánem
Potřebné ingredience
120g másla, 250g hladké mouky, 60g cukru, 1 vejce, 150-200g marcipánu, švestky, mléko na potření
Postup přípravy
Z másla, mouky, cukru a vejce uděláme těsto. Necháme chvíli v lednici a poté rozdělíme na dvě části (menší a větší) a rozválíme je . Koláčovou nebo dortovou formu o průměru asi 25…
Pikantní fazolový salát s hovězím masem
Potřebné ingredience
zbytek hovězího (cca 200 g) nebo hovězí šunka * 1 červená cibule * 2 plechovky fazolí - z toho jedny bílé v chilli omáčce * 3 kyselé okurky * rajčata nebo rajský protlak * sůl, pepř, lžíce cukru * pro fajnšmekry feferonka
Postup přípravy
fazole slijeme, přidáme ostatní ingredience pokrájené nadrobno, pokud nemáte rajčata, dejte 2 lžíce rajského protlaku.
nechat odležet aspoň tři hodiny v lednici.
ze i v…
Řezy s tvarohovým krémem a rybízovým pudinkem
Potřebné ingredience
Piškotové těsto - 3 žloutky, ze 3 bílků sníh, 150 g polohrubé mouky, kávová lžička prášku do pečiva, 150 g moučkového cukru, 3 PL horké vody, 3 PL oleje Rybízové želé : 350 g červeného rybízu (může být i mražený), 100 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody Krém: 100 g másla, 250 g tvarohu v alobalu, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka a jedním vanilkovým cukrem, 2 lžíce rumu. Na dokončení rybízová marmeláda... šlehačka
Postup přípravy
Kulatou dortovou formu vymažu omegou a vysypu hrubou moukou. Piškotové těsto - 3 bílky vyšlehám s vrchovatou lžící moučkového cukru, až se dělají špičky. Žloutky smíchám se zbylým…
PRO MOTORKÁŘE
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
DORT MEDOVNÍK
OBSYPÁN POSTROUHANÝMÍ KOUSKY MEDOVNÍKU S KOKOSEM
NAHOŘE JEDLÝ PAPÍR - olemovaný barevným fondánem
ROZMĚR DORTU: 18 X 18 cm
VÝŠKA DORTU: 12 cm
LVÍČEK S AUTÍČKY
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
DORT MEDOVNÍK
POTAŽENÝ BÍLÝM FONDÁNEM a obarvený potrav. barvičkami přes Airbrush
LVÍČEK, AUTÍČKA A JINÉ ZDOBENÍ - vymodelované z domácího mléčného marcipánu
PEČÍCÍ FORMA…
Špagety s cuketovou omáčkou
Potřebné ingredience
1 balíček špaget,1 velká cuketa,2 cibule,česnek (podle chuti jinak asi 4-5 stroužků)200 g pikantního točeného salámu ( česnekový,cikánský apod.) 1 malý rajčatový protlak, olej,sůl, kdo má rád ostřejší přidá trochu čili ,bazalka,rajče
Postup přípravy
Špagety uvaříme podle návodu.Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli,přidáme na kostičky nakrájený salám a na kostky pokrájenou oloupanou cukety ,trochu podlijeme vodou a…
Hovězí po mongolsku
Potřebné ingredience
500 g hovězí kýty, 3 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce třtinového cukru, 4 stroužky česneku, 200 ml vody, 2 střední mrkve, zelená část lahůdkové cibulky na ozdobu
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet nejdříve na plátky a poté na dlouhé nudičky
- česnek prolisovat
- mrkev pokrájet na tenké nudličky
- cibulku pokrájet na…
Treska s mozarellou
Potřebné ingredience
500 g filet z tresky, 150 g listového nebo baby špenátu, 1 balení mozzarelly (tedy cca 125 g sýra), 4 rajčata, několik lístků bazalky, citrónová šťáva (asi 1 lžíce), sůl, bílý pepř, (v případě potřeby něco na zahuštění sosu), máslo na vymazání hrnce
Postup přípravy
Mozarellu pokrájet na plátky a rajčata pokrájet na měsíčky.
Hrnec vymazat máslem a filety rozložit na dno hrnce.
Osolit, opepřit a zakápnout citrónovou šťávou.
Na…