Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosové řezy s marmeládou

Kokosové řezy s marmeládou

Potřebné ingredience

Těsto: 120g špaldové celozrnné mouky, 100g hladké mouky, 40g cukru, 80g másla, 1 vejce. Náplň: asi 300g marmelády. Na povrch: 180g kokosu, 3 vejce, 50g cukru.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme chvíli odležet (není nutné) a rozválíme do menšího pekáčku, vyloženého papírem na pečení. Propícháme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Rarášci

Rarášci

Potřebné ingredience

100g piva, 3 plné lžíce solamylu, 3 plné lžíce hladké mouky, sůl, pepř, sójová omáčka, 2 vejce, popřípadě bylinky dle chuti. Kuřecí nebo krůtí maso na menší kousky

Postup přípravy

Vše kromě masa smícháme na tekutější těstíčko. Do těsta naložíme osolené maso, promícháme a necháme do druhé dne odležet. Poté smažíme na oleji.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cizrnové kari

Cizrnové kari

Potřebné ingredience

cca 200g suché cizrny (předem uvařené), plechovka rajčat, plechovka kokosového mléka (cca 400g), asi 150g koktejlových rajčat nebo cherry,1 stroužek česneku, kari, skořice, kurkuma, mletý koriandr, olej, sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Na oleji orestujeme koření a drcený česnek, přidáme plechovku rajčat, cizrnu a kokosové mléko. Necháme zprudka vařit do zredukování tekutiny. Nakonec přidáme na kousky nakrájená…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tuňákovo-vajíčková pomazánka

Tuňákovo-vajíčková pomazánka

Potřebné ingredience

2 uvařená vejce, 1 velká plechovka tuňáka, 2 - 3 lžíce žervé, 2 - 3 lžíce parmazánu, 2- 3 lžíce eidamu, sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Vše smícháme a necháme chvíli odležet.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky ze slánku

Rohlíky ze slánku

Potřebné ingredience

Slánek: 90g vody, 9g soli, 8 - 10g droždí. Těsto: 400g hladké mouky, 100g pšeničné celozrnné, 40g sádla, 200g vody, lžička sladěnky

Postup přípravy

Na slánek smícháme vodu se solí, poté v ní rozmícháme droždí a dáme do lednice na 4 hodiny až 5 dní). Ze všech surovin vypracujeme těsto (tuk až po hnětení 10 - 15 min.). Necháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Loupáky ze slánku

Loupáky ze slánku

Potřebné ingredience

Slánek: 80g vody, 8g soli, 15g droždí. Těsto: 500g hladké mouky, 90g cukru, 75g másla, 2 žloutky, 170 - 190g vody, citrónová kůra. Vejce na potření, mák.

Postup přípravy

Na slánek rozmícháme sůl ve vodě, poté přidáme droždí, zamícháme a dáme do lednice (použitelné nejdřív za 4 hodiny až 4 dny). Poté ze všech surovin vypracujeme kynuté těsto, kromě…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rajčatová polévka s pohankou

Rajčatová polévka s pohankou

Potřebné ingredience

1 plechovka krájeným rajčat (400g), asi 100g passaty, stroužek česneku, kousek celeru, 1 mrkev, olej, 200g bílého vína, 750g vývaru, sůl, pepř, petrželka, miska vařené pohanky, ev. cukr

Postup přípravy

Na oleji orestujeme kousky mrkve a celeru, po chvíli přidáme i plátky česneku. Přilijeme víno, necháme vyvařit. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, přiklopíme a vaříme do změknutí…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Fazolkový salát (hlavní jídlo)

Fazolkový salát (hlavní jídlo)

Potřebné ingredience

100g libové anglické slaniny, 1 kuřecí prso, sůl, pepř, 3 - 4 vejce, 500g fazolek, hobliny parmazánu, Zálivka: cca 50g strouhaného parmazánu, asi 4 lžíce mléka, 2 sardelky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička sójové omáčky, kikkoman, 2 lžíce majonézy, sůl, pepř. Krutóny: 1 větší kus bílého pečiva, olivový olej

Postup přípravy

Slaninu nasucho orestujeme dokřupava, poté nakrájíme na větší kousky a necháme mírně vychladnout. Maso osolíme, opepříme a orestujeme, necháme odpočinout pod alobalem a poté…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cuketovo-bramborový nákyp

Cuketovo-bramborový nákyp

Potřebné ingredience

1 střední cuketa (nahrubo strouhaná), 2 střední brambory (syrové, nahrubo strouhané), 2 vejce, 1 stroužek česneku, 200g uzeného masa nebo šunky, 250g polohrubé mouky, 100g oleje, 1/2 PP, bylinky (majoránka, petrželka,...), ev. sůl

Postup přípravy

Vše smícháme, pečeme na plechu vymazaném máslem(nebo vyloženém pečícím papírem) na 190 - 200°C asi 45 min. Můžeme podávat teplé i studené.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kakaové řezy s jogurtovým krémem

Kakaové řezy s jogurtovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 150 g cukr krupice, 100 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 3 lžíce kakaa; Krém: 500 ml mléka, 1 žloutek, 6 lžic cukru krupice, 2 vanilkové pudinky (nebo jaké máte rádi, dala jsem kokosové), 1 velký bílý jogurt (500 g); Posyp: 100 g strouhané hořké čokolády

Postup přípravy

Korpus: Z bílků a šp. soli ušleháme pevný sníh a postupně zašleháváme cukr a žloutky. Metlou vmícháme olej a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto vylijeme na…

Zobrazit více...

Kategorie