Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
***TVAROHOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOU***

***TVAROHOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOU***

Potřebné ingredience

Těsto:6 vajec,6 lžíc moučkového cukru,2 lžíce oleje,6 lžíc polohrubé mouky,1 lžička prášku do pečivarnKrém:2 polotučné tvarohy ve vaničce,1 zakysaná smetana,1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker,cukr moučka dle chuti.rnPoleva: 120g čokolády,100g másla,2 lžíce mléka.

Postup přípravy

Nachystáme si dvě mísy v jedné vyšleháme jen bílky s troškou cukru,poté v druhé žloutky s cukrem,přidáme olej,mouku smíchanou s práškem do pečiva kakao a ušlehané bílky z druhé…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
***Bábovka banánová***

***Bábovka banánová***

Potřebné ingredience

3 zralé banány,1 hrnek pískového cukru,1 a půl hrnku polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,1 malá lžička jedlé sódy,1 celé vejce,1/2 hrnku mléka,1/4 hrnku oleje,trošku rumu na ochucení,nemusí být.

Postup přípravy

Banány zbavíme šlupky a vidličkou pomačkáme do mísy,přidáme odměřený cukr,mouku,prášek do pečiva,sódu,vejce, mléko,olej a dle chuti rum.
Vše vyšleháme v těsto,které půlku…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Špagety s ricottou

Špagety s ricottou

Potřebné ingredience

500g špaget, 500g ricotty, 130g mléka, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 kus světlého pečiva (cca 70g), 1 stroužek česneku, 1 lžíce citrónové kůry, hrst petrželky

Postup přípravy

Kousky pečiva upečeme na 160°C asi 7 - 8 min., poté nahrubo rozmixujeme. Ve woku rozehřejeme máslo a olej, přidáme nasekaný česnek, na mírném plamenu smažíme do změknutí, poté…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Sezamové bulky

Sezamové bulky

Potřebné ingredience

Poliš: 140g vody, malá lžička sladěnky, 100g hladké mouky, 12g droždí. Těsto: 150g vody, 20g oleje, 2 lžičky soli, 40g žitné celozrnné mouky, 380g hladké mouky, sezam, bílek

Postup přípravy

Na poliš prošleháme suroviny a necháme přikryté kynout asi 1,5 - 2 hodiny. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout 1 - 2 hodiny, v průběhu můžeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rebarborovo-hrušková marmeláda

Rebarborovo-hrušková marmeláda

Potřebné ingredience

1000g očištěné a nakrájené rebarbory, 2 hrušky, 500g cukru, 20g citrusového pektinu

Postup přípravy

Ovoce smícháme se 450g cukru a dáme vařit. Když je ovoce měkké, rozmixujeme ho a podle hustoty buď dál vaříme nebo přidáme pektin rozmíchaný v 50g cukru. S pektinem vaříme 5 min.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Noky s houbovou omáčkou

Noky s houbovou omáčkou

Potřebné ingredience

Noky: brambory vařené ve slupce, nastrouhané, vejce, sůl, hladká mouka, celozrnná pšeničná mouka. Omáčka: 250g hnědých žampionů nebo lesních hub, sádlo, kmín, 1 lžíce citrónu, 1 šlehačka, petrželka, sůl, pepř, bobkový list, ev. 1 lžička solamylu

Postup přípravy

Z ingrediencí na noky vypracujeme těsto a uděláme malé noky, které uvaříme v osolené vodě. Na omáčku orestujeme na sádle bobkový list, kmín a houby, přidáme citrón a chvíli vaříme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník s medem a kefírem

Perník s medem a kefírem

Potřebné ingredience

100g medu, 50g panely (nebo cukru), 200g polohrubé mouky, 200g špaldové celozrnné mouky, 1 lžička sody, 2 lžičky PP, 1 vejce, 100g oleje, 500g kefíru, skořice, perníkové koření, kakao, sůl

Postup přípravy

V jedné míse smícháme sypké suroviny, ve druhé promícháme mokré a obě směsi spojíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 - 30 min. Polijeme čokoládou a můžeme slepit…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rajčatová polévka s nočky

Rajčatová polévka s nočky

Potřebné ingredience

1 mrkev, 2 řapíky celeru, 1 stroužek česneku, 1 - 2 lžíce cukru, 2 lžíce balzamika, 1 plechovka rajčat, 500 - 700g vývaru, sůl, pepř, olej, bazalka. Noky: 125g ricotty, 100g parmazánu, 80g hladké mouky, 1 vejce, sůl, petrželka

Postup přípravy

Na oleji orestujeme mrkev a celer, ke konci přidáme česnek a cukr. Až cukr zkaramelizuje, přilijeme ocet a vaříme 2- 3 minuty. Přidáme rajčata, vývar, bazalku, osolíme, opepříme a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí feta kuličky

Kuřecí feta kuličky

Potřebné ingredience

500g mletého kuřecího masa, 200g fety, půl cibule, dva stroužky česneku, hrst pažitky, jedno vejce, pepř a sůl dle potreby

Postup přípravy

Feta na malé kostičky, cibule nadrobno, česnek rozmačkat a všechny suroviny smíchat.
Tvarujeme kuličky a klademe na pečící papír.
Pečeme na 200 stupňů po dobu 20 minut.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty

Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty

Potřebné ingredience

Korpus:rn5 vajecrn10 lžic polohrubé moukyrn10 lžic cukru (může být i třtinový)rn10 lžic horké vodyrn1 lžička prášku do pečivarnrnKrém:rn300 g jahodrn150 g (jedna vanička) malinrn200 g (2 tabulky) bílé čokoládyrn200 ml (1 balení) zakysané smetanyrn250 ml (1 balení) tvarohurn200 ml (1 balení) smetany ke šlehánírnPrášková želatina (1 balení)rnrnOzdoba:rn1 balení Pedro Frujty Superželé Ovobobulern200 g jahodrn150 g (jedna vanička) malin

Postup přípravy

1. Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta.rn2. Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou mouku s práškem do…

Zobrazit více...

Kategorie