Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Špaldový mazanec podle Maršálka

Špaldový mazanec podle Maršálka

Potřebné ingredience

Moučná směs (roux): 150g mléka, 30h hladké mouky. Těsto: 470g hladké špaldové mouky, 120 - 140g mléka, 100g cukru, 100g másla, 2 žloutky, 20g droždí, 30g solamylu, citrónová kůra, sůl, rozinky, ev. mandle

Postup přípravy

Mléko s moukou smícháme a zahřejeme na 65°C a za stálého míchání. Necháme vychladnout. Smícháme mléko, droždí a 100g mouky, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout. Poté…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky Martina Kubíka

Rohlíky Martina Kubíka

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 260 - 280g vody, 30g sádla, 20g droždí, lžička sladěnky, 2 lžičky soli, bílek a mák na posyp

Postup přípravy

Z vody, sladěnky, droždí a 100g mouky uděláme kvásek a necháme ho vzejít. Poté přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto a necháme kynout asi 40 min. Umotáme rohlíky, necháme na…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí ve smetanovo houbové omáčce

Kuřecí ve smetanovo houbové omáčce

Potřebné ingredience

2 - 3 kuřecí prsa, olej, sůl, pepř, velká hrst sušených hub, 750g vývaru, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Na oleji orestujeme osolené a opepřené maso na plátky. Poté přidáme trochu oleje, vsypeme mouku, opražíme a zalijeme vývarem. Přidáme houby, které jsme předem uvařili ve 200g vody…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Cuketové noky (přílohové)

Cuketové noky (přílohové)

Potřebné ingredience

1 střední cuketa, 2 vejce, sůl, mléko, voda, hladká a špaldová mouka

Postup přípravy

Cuketu s mlékem rozmixujeme na kaši, přendáme do mísy a přimícháme metlou ostatní suroviny, dokud nevznikne polotuhé těsto. Necháme chvíli odstát a poté lžící nebo pomocí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosové nanuky / zmrzlina

Kokosové nanuky / zmrzlina

Potřebné ingredience

150g plnotučného mléka, 1 šlehačka, 35g kokosu, 80g cukru, 200g plnotučného jogurtu

Postup přípravy

Kokos povaříme asi minutu v mléce, do teplého přidáme cukr, smetanu a necháme vychladnout. Poté přidat jogurt a co nejvíc rozmixovat. Dáme do mrazáku a v intervalech promícháváme…

Zobrazit více...
DORTY
DORT ZAJÍČEK UŠÁČEK

DORT ZAJÍČEK UŠÁČEK

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: kakaový + vanilkový s kousky čokolády
KRÉM 1. : čokoládový z Ledových kaštanů + mascarpone
KRÉM 2. : smetanový s mascarpone
BORŮVKOVÁ NÁPLŇ
KRÉM: tvarohovo -…

Zobrazit více...
DORTY
DORT PRO MLADÉHO RYBÁŘE

DORT PRO MLADÉHO RYBÁŘE

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUSY: opět mrkvové oba dva na přání
KRÉM: smetanový s mascarpone + karamelový sos
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na potření dortů a zarovnání
TVAROHOVO-MÁSLOVÝ KRÉM: na celkové…

Zobrazit více...
DORTY
DORT ZAHRÁDKA

DORT ZAHRÁDKA

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: mrkvový
KRÉM: smetanový s mascarpone + karamelový sos
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na zarovnání celého dortu
TVAROHOVO-MÁSLOVÝ KRÉM: na celkové obmazání dortu
BÍLKOVO …

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Banánové lívance

Banánové lívance

Potřebné ingredience

4 zralé banány (s hnědými tečkami na slupce) * 130 ml mléka * 2 vejce * 150 g polohrubé mouky * 2 lžíce jemných ovesných vloček (nemusí být) * 1 lžička prášku do pečiva * skořice 1 lžička * cca 50g másla na smažení

Postup přípravy

Banány rozmačkat vidličkou, přidat mléko, vejce, prošlehat, potom ostatní suroviny. Dvě lžíce směsi na každý lívaneček smažit na másle (na oleji to není ono).
Kdo chce, může…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
***TVAROHOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOU***

***TVAROHOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOU***

Potřebné ingredience

Těsto:6 vajec,6 lžíc moučkového cukru,2 lžíce oleje,6 lžíc polohrubé mouky,1 lžička prášku do pečivarnKrém:2 polotučné tvarohy ve vaničce,1 zakysaná smetana,1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker,cukr moučka dle chuti.rnPoleva: 120g čokolády,100g másla,2 lžíce mléka.

Postup přípravy

Nachystáme si dvě mísy v jedné vyšleháme jen bílky s troškou cukru,poté v druhé žloutky s cukrem,přidáme olej,mouku smíchanou s práškem do pečiva kakao a ušlehané bílky z druhé…

Zobrazit více...

Kategorie