Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Domácí bounty

Domácí bounty

Potřebné ingredience

160g kokosu, 50g oleje, 60g mléka, 50g rýžového sirupu, 40g sušeného mléka. Poleva

Postup přípravy

Část kokosu rozmixujeme najemno a smícháme všechny ingredience dohromady. Uhladíme na asi 1,5 cm silnou placku (nejlépe rozválet válečkem mezi dvěma archy pečícího papíru), dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutá bábovka a kakaem z remosky

Kynutá bábovka a kakaem z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, 50 ml vlažného mléka; * TĚSTO: 50 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, 90 ml vlažného mléka, špetička soli, 1 žloutek, 30 g rozpuštěného másla; * NÁPLŇ: 3 lžíce holandského kakaa, moučkový cukr podle chuti, 20 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,6 l (tady konkrétně je forma Silikomart Intreccio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Smíchat všechny suroviny na kvásek a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduché pralinky

Jednoduché pralinky

Potřebné ingredience

* ZÁKLAD: čokoláda na vaření, máslo (tuk);; * NA OCHUCENÍ: skořice, kardamon, rum, likér...; * NÁPLŇ: marcipán, různé ořechy...; * NA DOZDOBENÍ: bílá čokoláda, želé, kandované ovoce...

Postup přípravy

Čokoládu na vaření rozpustit spolu s máslem v poměru 2:1.
Čokoládu podle chuti okořenit (není nutné).

Vlažnou čokoládu nalít do formy zhruba do ⅓ až ½ (podle druhu…

Zobrazit více...
DORTY
NAROZENINOVÝ SE SRDÍČKEM A KYTIČKAMI

NAROZENINOVÝ SE SRDÍČKEM A KYTIČKAMI

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: čokoládový
KRÉM: mascarponovo - smetanový s tvarohem a citronovou šťávou
SIRUP NA PROKAPÁNÍ KORPUSŮ: voda, cukr, citronová šťáva
FONDÁN NA POTAŽENÍ: bílý - domácí…

Zobrazit více...
DORTY
SIRYAKARI pro Martina

SIRYAKARI pro Martina

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

PIŠKOTOVÉ KORPUSY TŘI BARVY: zelený + žlutý + červený
KRÉM NA NAPLNĚNÍ: smetanovo-mascarponový s přidáním vyšlehaného másla a vanilkového pudinku a přidání citronové šťávy

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Moje "koprovka" Koprová omáčka s vejci

Moje "koprovka" Koprová omáčka s vejci

Potřebné ingredience

Na 4 porce: 1litr vývaru (nebo dvě kostky hovězího bujonu) 50g másla 60g hladké mouky 200ml smetany ke šlehání 1 sklenička kopru s nálevem 1 hrst čerstvého kopru 5 zarovnaných lžiček cukru sůl, pepř vejce uvařená natvrdo (pokud máme jen čerstvý kopr, přidáme ještě dvě lžíce octa)

Postup přípravy

Rozpustíme máslo a vsypeme mouku. Cca 2min. vymícháváme jíšku. Poté postupně metličkou zašleháváme vývar, přidáme sůl a pepř. Necháme cca 20-30 minut povařit. Poté vlijeme smetanu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny s rebarborou

Muffiny s rebarborou

Potřebné ingredience

35g cukru, 120g špaldové celozrnné mouky, 1 lžička PP, 1/4 lžičky sody, skořice, sůl, 110 - 120g zakysané smetany, 60g rozpuštěného másla, 1 vejce, rebarbora nebo jiné ovoce. Žmolenka (máslo, cukr, mouka, vločky), ev. 2 - 3 lžíce mléka na doředění

Postup přípravy

Smícháme sypké ingredience, které vmícháme ke smíchaným mokrým, pokud je těsto moc husté přidáme trochu mléka. Nakonec vmícháme na ovoce, posypeme žmolenkou a pečeme na 170 °C asi…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pšeničné placky

Pšeničné placky

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 25g másla,200 - 230g vody, sůl

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout. Uděláme kuličky, přikryjeme a necháme asi 5 min. odležet. Vyválíme na slabou placku a pečeme na suché pánvi nebo na…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bílkové placičky

Bílkové placičky

Potřebné ingredience

asi 5 bílků, 200 - 250g strouhaného sýru, trochu strouhanky (asi malá hrst), sůl, pepř, sušený česnek, petrželka, velká hrst jemných vloček

Postup přípravy

Bílky vyšleháme do sněhu se solí, přimícháme ostatní suroviny, aby vzniklo husté těsto. Necháme chvíli odstát a smažíme na lívanečníku placičky.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánový dezert

Banánový dezert

Potřebné ingredience

Korpus: 105g hladké špaldové mouky, 1 lžička škrobu, 50 - 80g cukru, 50g kakaa, 100g rozpuštěného másla, sůl, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce hodně měkkého másla. Krém: 1 zralý banán, 150g šlehačka (rozděleno na 50 a 100), 35g plnotučného mléka, 20g cukru, 15g škrobu, 2 žloutky, 2 a 1/2 plátku želatiny, 25g měkkého másla, kurkuma

Postup přípravy

Na korpus smícháme vše kromě posledních dvou surovin. Vznikne drobenkové těsto, to ve větších kusech rozprostřeme na plech a upečeme na 160°C asi 15 - 20 min. Necháme vychladnout…

Zobrazit více...

Kategorie