Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Svatební s ovocem

Svatební s ovocem

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, jahody, maliny, borůvky, ostružiny, rozmarýn

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DORTY
svadobná so srdcom

svadobná so srdcom

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtová bábovka s citronem

Jogurtová bábovka s citronem

Potřebné ingredience

300 g hladké (špaldové nebo půl na půl) mouky, 4 velká vejce, cca 220 g (třinového) cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 300 g bílého jogurtu, 1 a 1/2 prášku do pečiva, 150 ml oleje, kůra z 1 citronu a 5 kapek citron.oleje (nemusí být). Možno přidat rozinky. Olej, kokos nebo mouka na vymazání formy.

Postup přípravy

Velmi jednoduchý postup: vše déle šlehat ve větší míse, až vznike hladká směs. Používam robot. Těsto je poměrně řídké. Nakonec vsypu pár rozinek. Naleju do formy, kterou jsem…

Zobrazit více...
DORTY
S LEDNÍMI MEDVĚDY

S LEDNÍMI MEDVĚDY

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: vanilkový
kRÉM: pařížský
KRÉM NA OBMAZÁNÍ CELÉHO DORTU: bílkovo-máslový
SIRUP NA PROKAPÁNÍ KORPUSŮ: meruňkový
FONDÁN: domácí výroba
FIGURKY. dvě umělé + 1…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kávová brioška z remosky

Kávová brioška z remosky

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky, 3 g sušeného droždí, 70 g cukru krupice, 110 g sýra mascarpone, 60 ml kávy (espresso nebo moka), 60 ml vlažného mléka, moučkový cukr nebo čokoláda + čokoládové hoblinky na závěrečné dozdobení

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejprve si připravit espresso nebo…

Zobrazit více...
DORTY
Krémový dort košík

Krémový dort košík

Potřebné ingredience

vanilkový korpus, krém z mascarpone, maliny, jahody, na ozdobu bílkový krém.

MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodovo-kokosový moučník z remosky

Jahodovo-kokosový moučník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 50 g cukru krupice, 1 vejce, 25 g rozpuštěného másla, 130 g jahodového podmáslí, 50 g strouhaného kokosu, 80 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, malá špetka sody, 200 g jahod; * NA OZDOBU: několik čerstvých jahod, 50 g čokolády na vaření, kousek másla

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 22 cm.

Jahody do těsta pokrájet na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti plodů),…

Zobrazit více...
DORTY
Kakaový dort s pistáciovým krémem a jahodami

Kakaový dort s pistáciovým krémem a jahodami

Potřebné ingredience

Tento dort prodávají u nás v cukrárně za 900 Kč. Vzhledem k tomu, že na něm nevidím nic složitého, rozhodla jsem se ho upéct.

Postup přípravy

KORPUS:
Korpus jsem upekla podle tohoto oblíbeného receptu :https://www.mimibazar.cz/recept/88916/piskotovy-korpus-krehoucky-vyborny-uz-bych-nemenila
(lžíci mouky jsem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pouťové koláče z Chodska

Pouťové koláče z Chodska

Potřebné ingredience

5 vajec, 250 g cukru, 250 g másla, 250 ml mléka, 2 kostičky droždí, 250 ml šlehačky, 2 lžičky soli, 1000 g hladké mouky

Postup přípravy

Z teplého mléka, droždí a trochy cukru připravíme kvásek.
Vejce, cukr a máslo utřeme. Pak přidáme vzešlý kvásek a ostatní suroviny. Zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pečivo pšenično-žitné

Pečivo pšenično-žitné

Potřebné ingredience

Omládek: 100g vody, lžička sladěnky, 125g hladké mouky, 14g droždí. Těsto: 210g vody, 20g oleje, 2 lžičky soli, 100g žitné mouky, 270g hladké mouky

Postup přípravy

Suroviny na omládek smícháme, zakryjeme a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme zbytek surovin, vyhněteme těsto a necháme asi hodinu kynout. Umotáme tvary, necháme na plechu…

Zobrazit více...

Kategorie