Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Úžasná veka - podle Marcely V. (Marcela+)

Úžasná veka - podle Marcely V. (Marcela+)

Potřebné ingredience

275 ml mléka, 1 vejce, 3 lžičky oleje, 1 lžička citronové šťávy, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 500 g hladké mouky, 2,5 lžičky droždí

Postup přípravy

V pekárně nechat umíchat a vykynout, potom vytvarovat dva válečky a nechat na teplém místě asi 50 minut kynout. Pečeme asi 25 minut na 180 st.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Francouzský koláč "číňan" - PLNÁ VERZE!

Francouzský koláč "číňan" - PLNÁ VERZE!

Potřebné ingredience

100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Na krém: 2 - 3 žloutky, 1 vanilkový pudink, 50 g cukru, 250 ml mléka. Čokoláda, lžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání)

Postup přípravy

Když byl v Lidlu "francouzský týden", tak jsem si tam koupila takové šneky - pečivo a mooooc mi to chutnalo. Básnila jsem o tom před dcerou, která má přítele francouze a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba - můj první z trouby ....

Chleba - můj první z trouby ....

Potřebné ingredience

podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžíčky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1/2 kostky

Postup přípravy

Pekla jsem ho přede dvěma dny rovnou v pekárně, a protože mi moc chutnal, tak jsem dnes vyzkoušela poprvé v troubě.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné housky s návodem na pletení

Celozrnné housky s návodem na pletení

Potřebné ingredience

250 ml vody 3 lžíce oleje 1 lžíce octa 200 g celozrnné pšeničné mouky 150 g hladké mouky 50 g celozrnné žitné mouky 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 lžička droždí

Postup přípravy

V pekárně nechat umíchat a vykynout, potom umotat houstičky. Díky úžasnému zlepšováku (který jsem okoukala samozřejmě zde, ale už bohužel nevím, od koho) jsou housky zapletené…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba - pečený v římském hrnci

Chleba - pečený v římském hrnci

Potřebné ingredience

podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1 a 1/2 lžičky

Postup přípravy

Po vykynutí těsta v pekárně jsem "uplácala" šišku a nechala ještě kynout. Mezitím jsem namočila hrnec. Asi po dvaceti minutách jsem vodu vylila, hrnec vyložila pečícím…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Smažené nudle (nebo rýže)

Smažené nudle (nebo rýže)

Potřebné ingredience

kuřecí (krůtí, vepřové, ....) maso, rýžové nudle (špagety)/rýže, cibule, mrkev, paprika, vejce, olej, sůl, mletý kmín, sojová omáčka

Postup přípravy

- u obrázků

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Úžasné koule podle: Katerina S. (shuli) ID 30539

Úžasné koule podle: Katerina S. (shuli) ID 30539

Potřebné ingredience

Mleté maso - ochucené podle vašich zvyklostí, 2 cibule, 2 papriky, 4 rajčata, strouhaný sýr, máslo.

Postup přípravy

Z mletého masa vytvarujeme koule. Do pekáče dáme máslo, cibuli nakrájenou na půlkolečka, papriky a rajčata nakrájená na větší kousky. Na ně uložíme koule a podlijeme trochou vody.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Gratinované brambory

Gratinované brambory

Potřebné ingredience

2 kg brambor, 5 vajec, 3/4 litru smetany, parmezán, tymián, sůl, pepř

Postup přípravy

viz foto
Přemluvila jsem našeho známého - kuchaře profesionála - k soukromé lekci vaření. Zatímco se oháněl v kuchyni, tak jsem pilně fotila a zapisovala.
Moc nám chutnalo!…

Zobrazit více...
DORTY
Dort Pavlova - zjednodušená verze

Dort Pavlova - zjednodušená verze

Potřebné ingredience

4 bílky, 200 g cukru krupice, špetka soli. Šlehačka, ovoce.

Postup přípravy

Z bílků ušlehat sníh, zašlehat cukr. Na pečící papír rozetřít ze sněhu dvě placky. Péct na 120 st cca hodinu a čtvrt. Podle potřeby teplotu i snížit. Nechávám přes noc "dojít" ve…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater

Potřebné ingredience

0,5 kg kuřecích jater, 100g vepřového sádla, 1 cibule, česnek, sůl, provensálské koření, pepř, mandle

Postup přípravy

Na sádle si osmahnu nakrájenou cibuli, přidám česnek nakrájený na plátky a pokrájená játra. Když jsou játra hotová - okořením. Nechám směs trošku vychladnout - mezitím si vyberu…

Zobrazit více...

Kategorie