Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Hovězí kostky se zeleninou a špaldou

Hovězí kostky se zeleninou a špaldou

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 100 g špaldy, 1 velká cibule, 2 střední mrkve, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 100 g hub, 200 g krájených rajčat z konzervy, sůl, černý pepř, tymián, 200 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

Špaldu cca 8 hodin předem. Připravit suroviny: - maso pokrájet na kostky - cibuli pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kolečka - celer pokrájet na plátky - česnek…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vohrnoušky z remosky

Vohrnoušky z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 8 g čerstvého droždí, 40 g cukru, 90 g vody, 1 žloutek, 30 g změklého másla (nebo sádla), 1 lžíce rumu, strouhaná citronová kůra, špetička soli, rozpuštěné sádlo na promazávání; * NÁPLŇ: 180 g tvarohu, 1 vejce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového pudinku, drobné ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, jahody, rybíz, pokrájené meruňky...)

Postup přípravy

Skvělý moučník z Pekárnománie - originální recept je zde: https://www.pekarnomanie.cz/vohrnousky/ Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Ze všech surovin na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na divoko

Hovězí na divoko

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, kousek slaniny, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 200 g dýně Hokaido, 3 kuliček jalovce, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky černého pepře, sůl, máslo, 120 ml vody (vývaru), 50 ml smetany, instantní jíška

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso osolit a opepřit - slaninu pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kostky - petržel pokrájet na kostičky - celer pokrájet na kostičky Na másle…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí s dýňovou omáčkou

Hovězí s dýňovou omáčkou

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 300 g dýně (hokaido, muškátová), 1 velká cibule, 1 bobkový list, 1 kulička nového koření, sůl, mletý černý pepř, 100 ml vody, 100 ml smetany, máslo (ghí), (1 lžíce třtinového cukru)

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso nakrájet na velké kostky - dýni pokrájet na kostky - cibuli pokrájet na hrubo Na pánvi osmahnout na másle cibuli a přendat jí do hrnce. Osmahnout…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Ossobuco s gremolatou

Ossobuco s gremolatou

Potřebné ingredience

2 ossobuco, 1 cibule, 100 g drcených rajčat (z konzervy), hladká mouka, sůl, pepř, máslo, 100 ml bílého vína, 100 ml hovězího vývaru; * GREMOLATA: 2 stroužky česneku, kůra z ½ citronu, 1 velká lžíce petrželky

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso osolit, opepřit a obalit v hladké mouce - cibuli pokrájet na kostičky - česnek nasekat na jemno (nebo prolisovat) - petrželku pokrájet Na másle…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Trhací chlebová placka z remosky

Trhací chlebová placka z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 150 ml vlažné vody, ½ lžičky Sladěnky, 1 lžíce hladké mouky; *TĚSTO: 250 gramů hladké mouky, ¼ lžičky soli; NA POVRCH: 30 ml olivového oleje, 1-2 stroužky česneku, bazalka, černé olivy bez pecky (pro obměnu třešňová rajčata, zelené olivy...), strouhaná mozzarella (cca 100 g)

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Připravit suroviny: - česnek prolisovat - bazalku posekat - olivy pokrájet na plátky Všechny suroviny na kvásek…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí paličky na medu

Kuřecí paličky na medu

Potřebné ingredience

cca 500 g kuřecích paliček, 50 ml rostlinného oleje, 50 ml teplé vody, 1 lžíce medu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce kečupu, 1 lžička plnotučné hořčice, ½ lžičky mleté sladké papriky, ¼ lžičky soli

Postup přípravy

Med rozšlehat v teplé vodě. Přidat olej + sójovou omáčku + kečup + hořčici + papriku + sůl a promíchat. Paličky vložit do hrnce, nalít na ně marinádu, promíchat a nechat odležet…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí s koprovou omáčkou

Hovězí s koprovou omáčkou

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 200 ml vody, sůl, 3 velké lžíce kopru, 1 lžíce cukru, 200 ml smetany, ocet, instantní jíška

Postup přípravy

Maso vložit do hrnce, osolit a zalít vodou. Pomalit na LOW 7 hodin (2,4l hrnec). Potom přidat kopr + sůl + cukr + smetanu a promíchat. Pomalit na LOW ještě ½ - 1 hodinu. …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skořicoví šneci z remosky

Skořicoví šneci z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 1¼ lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, 2 lžíce skořice, špetka soli, 120 g změklého másla, 200 g cukru krupice, 3 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu (nebo trochu méně vanilkové pasty), 250 g bílého řeckého jogurtu (zakysané smetany); * NÁPLŇ: 1 lžička polohrubé mouky, 50 g hnědého cukru, 1 lžíce skořice, 30 g pekanových ořechů (nebo vlašských); * POLEVA: 100 g moučkového cukru, 2 lžíce mléka, 1 lžička vanilkového extraktu (nebo trochu méně vanilkové pasty), 30 g pekanových ořechů (nebo vlašských)

Postup přípravy

Inspirace z webu NordicWare, lehce upravená do remosky, originál je zde: https://www.nordicware.com/recipes/cinnamon-pull-aparts/ Pečeno ve formě NordicWare Cinnamon Pull-Apart …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník z remosky

Perník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 1 vejce, 2 lžíce švestkových povidel (cca 100 g), 1 lžíce medu (cca 50 g), 140 g špaldové mouky, ½ prášku do pečiva (tzn. 6 g), 100 g smetany, 90 g rostlinného oleje, 1 lžička perníkového koření, 30 g nasekaných vlašských ořechů, 30 g rozinek, 40 g kandované pomerančové kůry (brusinek), trocha rumu; * NA DOZDOBENÍ: čokoládová poleva, větší kusy ořechů (vlašských nebo mandlí), pomerančová kůra (brusinky)

Postup přípravy

Pečeno ve formě o objemu 1400 ml a ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Do misky dát rozinky + pomerančovou kůru + rum a nechat nasáknout. Smíchat mouku + prášek do…

Zobrazit více...

Kategorie