Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
MALÉ  MAROKÁNKY o velikosti 4 cm

MALÉ MAROKÁNKY o velikosti 4 cm

Potřebné ingredience

250 ml smetany na šlehání + 4 PL hladké mouky + 5 PL cukru krupice + 50 g másla + směs nasekaných ořechů, kandovaného ovoce, rozinek v celkové hmotnosti 200 g.

Postup přípravy

Vyzkoušela jsem už více těst na marokánky, ale vždy se vrátím k mému osvědčenému receptu, který mám od své sestry. Dnes jsem dělala malé marokánky o velikosti 4 cm a namáčela…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Medové  trubičky

Medové trubičky

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 50 g rostlnného tuku (Hera, Stela...), 1,5 PL tekutého medu, 2 PL vlažného mléka, 1 - 2 žloutky. Vypracovat těsto a nechat odpočinout alespoň 2 hodiny. Já nechala přes noc, lépe se s těstem pak pracuje.

Postup přípravy

Zde jsou ještě trubičky prázdné, čekají na naplnění.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
MOJE  NEJOBLÍBENĚJŠÍ  TĚSTO  NA  PIZZU

MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ TĚSTO NA PIZZU

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 20 g kvasnic, 150 ml vlažné vody, 2 PL olivového oleje, ale klidně dávám i slunečnicový a trošku soli. Těsto si zadělám v malém mixéru s noži, rozdělím na dvě poloviny a chvilku nechám vykynout. Trvá to asi 20 minut na teplém místě.

Postup přípravy

Mezi tím si připravím suroviny co důl dal a připravím si z většího rajského protlaku, trochy kečupu, asi z 1 dl oleje, 3 - 4 stroužků česneku, koření na pizzu nebo stačí i jenom…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VÝBORNÝ JABLEČNÝ KOLÁČ

VÝBORNÝ JABLEČNÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

suroviny: 250 g hladké mouky, 150 g másla, 1 vejce, špetka soli, máslo na vymazání a mouka na vysypání koláčové formy nebo dortové. Náplň: 25 g másla, 7 polévkových lžic třtinového cukru, 4 jablka – oloupaná, zbavená jádřince a nakrájená na menší kousíčky, 2 vejce, 150 ml smetany na šlehání 30 – 33%, pár lístků máty na ozdobu (nemusí být).

Postup přípravy

POSTUP: Do mouky nakrájet máslo, rozklepnout vejce, osolit a vypracovat hladké pevné těsto. Vytvarovat kouli, zabalit do potravinářské fólie a uložit na 1 hodinu do lednice.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Mini tyčinky z lístkového těsta

Mini tyčinky z lístkového těsta

Potřebné ingredience

Lístkové těsto, vejce na potření, trochu soli a drcený kmín, popřípadě sezamové semínko.

Postup přípravy

Rozválet lístkové těsto na placku (těsto si vždy rozdělím na dvě části, abych ho neměla moc veliké) a pak přesunout na pečící papír, který mám položený na vále, ořezat okraje, aby…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VÝBORNÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ

VÝBORNÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

200 - 220 ml mléka, 1 celé vejce, špetka soli, 100 g rostlinného tuku Hera (Zlatá haná...) nebo 100 ml oleje, 1 plná PL cukru, 20 g kvasnic, 400 g hladké mouky. 1 vejce na potření okrajů koláče pře pečením.

Postup přípravy

Z trošky mléka, špetky cukru, kvasnic a trochu mouky si uděláme klasický kvásek. Necháme vykynout. Mezitím si dám do mísy zbytek teplého mléka, špetku soli, tuk nebo olej (když…

Zobrazit více...
DORTY
MRKVÁČEK

MRKVÁČEK

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

MRKVOVÝ KORPUS: vejce, olej, špaldová mouka, strouhaná mrkev, třtinový cukr,trochu vanilkového cukru, prášek do pečiva, mletá skořice, mletý zázvor, špetka muškátového oříšku,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Výborný třešňový koláč

Výborný třešňový koláč

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky (může být i polohrubá, 1 - 2 žloutky, 250 ml vlažného mléka, půl kostky čerstvých kvasnic (20 g), 200 ml oleje, špetka soli, 2 PL cukru krupice.

Postup přípravy

Nejdříve si vždy udělám kvásek. Odliji část mléka, přidám 1 ML cukru, rozdrobím kvasnice a přisypu trochu mouky, aby mi vzniklo řiďounké těstíčko - tohle bude kvásek. Zbytek mléka…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety v pikantní omáčce

Kotlety v pikantní omáčce

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, instantní Sosenfix na omáčky, koření Magi, worcesterovou omáčku, bobkový list, nové koření, mletý kmín, kostku bujónu - hovězí nebo i kuřecí, 2 - 3 stroužky česneku, sůl, trošku pepře,1 větší cibule a mraženou zeleninu pod svíčkovou + mrkvičku s hráškem. Sůl a pepř jsem zapomněla vyfotit, brala jsem tojako samozřejmost.

Postup přípravy

Kotlety opečeme na rozpáleném tuku nebo oleji z obou stran do zlatova. Po upečení je vyndáme a do výpeku vložíme nakrájenou cibulku a chvíli restujeme, pak k ní přidáme mraženou…

Zobrazit více...
DORTY
Šlehačkovo ovocný dortík

Šlehačkovo ovocný dortík

Potřebné ingredience

Upečen světlý korpus, rozvařené jablíčka s vanilkovým pudinkem, šlehačka + ananas a mandarinky

Postup přípravy

*

Zobrazit více...

Kategorie