Kvašená zelenina
Potřebné ingredience
zelenina - jakákoli\r\njá kombinovala: mrkev, celer, zelí, cibule, ředkev, sůl, kopr-můžeme vynechat, kmín-také možno vynechat
Postup přípravy
Zeleninu si může každý namícht dle své chuti, já dávala tu, co máme na zahrádce. Množství každého také co kdo chce.\r\nZeleninu zastrouhat na hrubém struhadle nebo na robotu, ve…
Salát z červené řepy
Potřebné ingredience
1 bulva řepy, 1 jablíčko, kousek pórku (cca 5-10cm - přiměřeně podle velikosti řepy a jablíčka), olivový olej, třtinový cukr, citrón na zakápnutí
Postup přípravy
Řepu a jablíčko oloupu, jablíčko zbavím jadřince, obojí nahrubo nakrouhám (raději v robotu - řepa hodně barví), pórek nakrájím na tenká kolečka a ta ještě do kříže, vše smíchám,…
Cizrnový salát s pečenými paprikami
Potřebné ingredience
Cizrna, 2 - 3 papriky, česnek, bylinky a koření podle chuti, olivový olej, kvalitní ocet a sójová omáčka, sýr Feta nebo balkánský sýr
Postup přípravy
Celé papriky potřeme olivovým olejem a pečeme do mírného zhnědnutí v troubě vyhřáté na 250 stupňů cca 25 minut. Poté papriky dáme do sáčku, aby se zapařily a šly dobře oloupat.…
Jogurtová zálivka
Potřebné ingredience
bílý jogurt, stroužek česneku, sůl, bazalka nebo salátové koření
Bramborový salát za tepla
Potřebné ingredience
Asi kilo vařených brambor ve šlupce, raději menších, steril. okurky - 4-5 1 cibule curk, sůl, peř, ocet na zálivku, nebo místo octu voda z okurek olej (já dala olivový, jindy slunečn.) 3 vařená vejce (nemusí být, dnes jsem dělala bez)
Postup přípravy
Uvařené brambory - ne úplně rozvažené - oloupeme, nakrájíme na kolečka tak půl centimetru silná,
k nim přidáme najemno nasekané okurky i cibulku (cibulku můžete zesklovatět na…
Německý bramborový salát
Potřebné ingredience
brambory varene ve slupce, dobry vyvar, hortice, cibulka, snitlik, trocha oleje
Postup přípravy
Jeste teple oloupane brambory nakrajime do misky na kolecka pridame i cibulku nakrajenou na jemne kosticky. Pridame hortici a zalejeme vyvarem, vse prohnetame a prilevame vyvar…
Bramborový salát Bonduelle *vynikající, jiný nedělám*
Potřebné ingredience
265 g (1 konzerva 425 ml) sterilovaného hrášku Bonduelle, 265 g (1 konzerva 425 ml) sterilované mladé mrkve celé Bonduelle, 140 g (1 konzerva 212 ml) Lze přidat jen hrášek s mrkví, je to levnější a efekt je stejný. Zlaté kukuřice Bonduelle, 200 g cibule, 100 ml olivového oleje, 2 polévkové lžíce hořčice, sůl, pepř, worchester, 20 ml nálevu z okurek, 1 kg vařených brambor, 150 g sterilovaných okurek Bonduelle, raději mám ty zavařené od sebe.
Postup přípravy
DOPORUČUJI VARIANTU S MAJONÉZOU BEZ SMETANY
Hrášek, mrkev, a Zlatou kukuřici necháme okapat. 200 g cibule nakrájíme na větší kostičky nebo proužky a krátce orestujeme na…
Těstovinový salát s kuřecím masem
Potřebné ingredience
Necelá polovina sáčku těstovin - používám vrtulky, 2 kuřecí řízky, 20 dkg eidamu vcelku, 1 červená paprika, 1 oranžová paprika, 1 malá salátová okurka, 1 majolka v sáčku - 100ml, 1 smetanový bílý jogurt, sůl, pepř, salátové koření, lahůdková cibulka na konečné zdobení
Postup přípravy
Nejprve si pokrájíme maso na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji osmahneme.
Necháme vychladnout a mezitím si uvaříme těstoviny, které po uvaření propláchneme ve studené…
lehký salát +++večeře
Potřebné ingredience
3 rajčata,1 paprika zelená,tvrdý sýr 30%, 1 vejce na tvrdo , šunka,lžíce jogurtu ,sůl
Postup přípravy
papriku a rajče nakrájíme na kostičky,sýr + šunku nastrouháme na hrubo přidáme vejce které jsme prolisovali přes tvořítko na brambory přidáme jogurt a trošku osolíme a…