Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Rýže a těstoviny

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
TĚSTOVINY S TUŇÁKEM - 15 minut

TĚSTOVINY S TUŇÁKEM - 15 minut

Potřebné ingredience

Větší plechovka tuňáka, sáček oliv bez pecky (černé nebo zelené), rajský protlak, 4 stroužky česneku, 1 cibule, oregáno, olivový olej, sůl

Postup přípravy

Na olivovém oleji ve větší pánvi osmahnu cibulku, přidám česnek, pak následuje libovolně rajský protlak, tuňák, olivy, oregáno nebo bazalka, sůl. Kdo má rád, může dochutit trochou…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Ružové špagety

Ružové špagety

Potřebné ingredience

špagety,krabie tyčinky alebo krevety,jarna cibulka,maslo,olej,cesnak,1 velky paradajkovy pretlak,1 šlahačkova smotana,kukurička,petržlenova vnat,bazalka,sol,korenie,tvrdy syr

Postup přípravy

Špagety si dame varit do osolenej vody,zatial si rozpustíme na panvičke kusok masla a trošku oleja.Pridame nakrajanu jarnu cibulku a cesnak,chvilku orestujeme a pridame pretlak…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Flíčky, jak je děláme u nás

Flíčky, jak je děláme u nás

Potřebné ingredience

Uzená žebra, fleky, vajíčka, sůl

Postup přípravy

Je to jednoduché. Uzená žebra (na toto jídlo opravdu nekupuju žádný jiný druh uzeného) se uvaří ve vodě doměkka. Maso se zatepla obere, přidají se k němu uvařené a scezené fleky a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny houbaře -mooc dekuji matyskovi

Těstoviny houbaře -mooc dekuji matyskovi

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g těstovin 60 g tuku 250 g šunky 250 ml smetany 150 g nivy hříbky (já jimi nešetřím) pepř, sůl cibule

Postup přípravy

Postup:

Zpěníme cibulku, na ní osmahneme šunku, houby a zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a povaříme.
Smícháme s uvařenými těstovinami, přidáme nivu, krátce…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
STAROČESKÉ TĚSTOVINY

STAROČESKÉ TĚSTOVINY

Potřebné ingredience

1 balení těstovin vřetena 1 cibule 1 velká kuřecí nebo vepřová konzerva 1 větší rajský protlak 300g eidamu v celku 2-3 lžíce oleje nasmažení

Postup přípravy

dáme vařit těstoviny....
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli,přidáme masovou konzervu,až se pořádně rozmělní,dáme rajský protlak a povaříme....
Uvařené těstoviny…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
VÝBORNÉ BOLEŇSKÉ RAGÚ Z APETITU

VÝBORNÉ BOLEŇSKÉ RAGÚ Z APETITU

Potřebné ingredience

PRO 4-5 OSOB: 500g mletého hovězího masa, 1 střední cibule, stejné množství celeru, stejné množství mrkve, 100g anglické slaniny, 100ml vína (červené nebo bílé), 400g loupaných rajčat Valfrutta, 500ml rajčatového pyré Valfrutta, sůl, mletý pepř, 5 lžic extra panenského olivového oleje, 4 lžíce rostlinného oleje, 500g špaget

Postup přípravy

Cibuli, celer, mrkev oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu také na kostičky. V pánvi s nepřilnavým povrchem nechte rozehřát olivový olej a zeleninu se slaninou, na něm za…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rýžový nákyp s ovocem

Rýžový nákyp s ovocem

Potřebné ingredience

3 sáčky rýže, voda, mléko, cukr moučka, ovoce, hladká mouka lžička, 2 vejce, 2 tvarohy, vanilka

Postup přípravy

Uvaříme do poloměkka rýži ve vodě, sáčky otevřeme a rýži vsypeme do mléka po vrch rýže a povaříme s cukrem. Stále mícháme. Do vymazaného a vysypaného pekáčku dáme 1/2 rýže, pak…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
těstoviny s krevetami-rychlé a chutné

těstoviny s krevetami-rychlé a chutné

Potřebné ingredience

těstoviny,loupané mražené krevety,cherry rajčátka,žlutá paprika,česnek,bílé víno,mascarpone či zakysaná smetana,olivový olej,sůl+pepř,bylinky co najdete na zahrádce-já dala petrželku a kopr

Postup přípravy

na pánvičce s olivovým olejem osmahneme nasekaný česnek,dáme rozmražené loupané krevety ,osolíme,opepříme a zalijeme trochou bílého vína-necháme vyvařit a přidáme půlená cherry…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Letní rajčatový salát s těstovinami

Letní rajčatový salát s těstovinami

Potřebné ingredience

1kg zralých rajčat,500g těstovin(mušle),1konzerva tuˇnáka ve vlast.šˇtávě(nemusí být),2mozzarelly,3-4lžíce oliv.oleje,sůl,pepř,hrst čerstvé,nasek.pažitky,1hrst lístku čerstvé bazalky,1lžíce balzamikového octa.

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu,rajčata nařízneme do kříže,a když voda začne vařit vložíme do ní rajčata na 1min.potom rychle přesuneme rajč. do studené vody,schladíme a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rychlo-rizoto

Rychlo-rizoto

Potřebné ingredience

Rýže, zelenina dle chuti, konzerva krůtího (nebo kuřecího)masa ve vlastní šťávě, bujon, sůl, pepř, červená paprika

Postup přípravy

Do zapékací misky nasypu rýži, přidám zeleninu (používám mraženou), maso z konzervy (vidličkou rozmačkané na malé kousky), osolím, opepřím, obarvím červenou paprikou a zaleji…

Zobrazit více...

Kategorie